Slow Cooker Honung Grillad Kyckling Med Söta Potatis

Dessa långa kokar kycklingben eller lår är kokta med sötpotatis, ananas och en enkel grillsås med honung.

Kycklingen är brunad innan den läggs till långsam spis; Detta ger det en fin crusty brown exteriör och lägger smak. Du kan också ta bort huden och hoppa över mjöl och brunsteg. Den söta potatisen är insvept i folie så att de inte badas i sås. Men gärna torka några av juicerna över dem när kycklingen är klar.

Använd lönnsirap istället för honung eller ersätt lite av honung med melass.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kycklingen torr med pappershanddukar. Strö med salt och peppar.
  2. Lägg mjölet i en skål och rulla kycklingbitarna i den för att kappa.
  3. Värm olivoljan i en stor, tung stekpanna över medelhög värme. Tillsätt kycklingbitarna och koka, vrid, tills de är väl brunade på alla sidor. Avsätta.
  4. Placera kycklingen i porslinskäret i en långkokare med 4 till 6 kvartar. Sprid ananasbenbitarna, löken och vitlöket över kycklingen.
  1. I en liten skål, kombinera grillsås, honung och torr senap rör om att blanda noggrant. Pensla kycklingen generöst på alla sidor med en del av grillsåsblandningen. Häll ungefär hälften av den återstående grillsåsen över kycklingen och kyl resten.
  2. Skruta sötpotatisen och skär dem i halv längd. Stänk dem lätt med salt och peppar. Vik potatisarna i folie och lägg dem på kycklingen.
  3. Täck långsamt spis och laga kyckling och sötpotatis på lågt i 6 till 8 timmar eller tills kyckling och sötpotatis är gaffel-anbud.
  4. Borsta kycklingen med grillsås 2 till 3 gånger nära slutet av tillagningstiden.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1186
Totalt fett 54 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 279 mg
Natrium 1 555 mg
kolhydrater 79 g
Kostfiber 4 g
Protein 92 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)