De bästa chokladkakekakorna

Dessa kakor är otroliga! De är definitivt de bästa chocolate chip cookies jag någonsin har haft. Eftersom dessa kakor bager på en lägre temperatur än vanliga chokladkakakakor, har de en mycket jämn textur och skarphet. Om du äter dem genast, är de skarpa och tjuviga. Om du förvarar dem i en lufttät behållare blir de ömma och sneda. Förresten, använd inte självupptagande mjöl i detta recept eller kakorna kommer aldrig att ställa in och kommer att vara grumlig.

Den grundade vita choklad och havregryn ger vad matforskare kallar "finfördelade fasta ämnen" i degen. De partiklarna fungerar som emulgeringsmedel, vilket gör kakorna krämiga, med lite chewiness och crunch. Det och den lägre bakningstemperaturen, tillsammans med en äggula minus den vita, ger dessa kakor den perfekta konsistensen.

Servera dem varma med ett glas kall mjölk för det mest fantastiska efterskolans mellanmål. Jag gillar att göra en sats och frysa degen så att kakorna inte alla får ätas på en gång. Bara baka dem från frusen, tillsätt några minuter till baka, tills kakorna är mycket lätta guld och bara ställa in.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, kombinera smöret, brunt socker och socker och slå tills det är slätt och fluffigt. Tillsätt vanilj, ägg och äggula och mixa bra.
  2. I en mixer eller matberedare, kombinera havregryn och vita chokladflisor. Grind tills partiklarna är mycket fina.
  3. Rör havremjölksblandningen i smörblandningen tillsammans med mjöl och natron. Rör i chokladflisen och cashewnötterna (om de används) tills de blandas. Täck och kyla deg i minst 2 timmar innan du bakar.
  1. Förvärm ugnen till 325 ° F. Släpp deg med runda matskedar på perkamentpapperfodrade kakor. Baka i 12 till 16 minuter eller tills kakor är bruna runt kanterna och är inställda.
  2. Skjut pergamentpappret ur kakan på kylskåp och låt svalna. Skala sedan kakorna ur papperet och förvara i en lufttät behållare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 254
Totalt fett 17 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 147 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)