Övernattning korv och ägg frukost gryta

Denna över natten frukost (eller brunch) gryta är full av smak, med ägg, bröd, korv, ost och kryddor. Det är det perfekta ägggryta receptet för en semester eller helg morgon måltid.

En sak som gör denna gryta och andra liknande grytor så perfekt för en upptagen helg eller semestermorgon är att den är förberedd natten innan. Allt du behöver göra på morgonen är att ta bort det från kylskåpet, låt det stå upp för att värma upp lite, och släpp sedan det i en förvärmd ugn. Servera den med färskt tärning eller skivad melon eller druvor, eller en blandad varmkompositblandning . Skivade tomater går också bra med äggrätter.

Skålen är också ganska mångsidig. Ta gärna ut den stora bulksvampen med kalkonkorv eller skivad korvlänk, eller byt korv med kokad och smulad bacon eller tärnad skinka. Eller ersätt det skivade brödet med kvarts eller grovt smulad smörgås.

Hackad ångad sparris eller broccolifloretter skulle vara ett fint tillskott till grytan, speciellt om du gör det till en brunch eller lunch. Eller saut 4 till 6 uns skivad svamp i en liten mängd smör och lägg dem till äggblandningen.

Om du gillar Tex-Mex-smaker, lägg till en 4 uns burk mjuka hackade gröna chile peppar eller 1/2 kopp finhackad paprika tillsammans med 1/2 kopp finhackad lök. Använd en mexikansk blandning av ostar eller en del peppar jack ost istället för cheddar, och tillsätt några teskedar chili pulver eller taco kryddor . Denna kombination är utmärkt serveras med färsk eller köpt tomatsalsa.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör lätt varje skiva bröd och skär sedan skivorna i hälften. Ordna brödskivorna i en 9-by-13-by-2-tums bakplatta.
  2. I en stor stekpanna eller sautpanna, bruna korven. Använd en spatel eller sked för att bryta upp det. Töm och klappa med pappershanddukar. Stänk korven över brödet. Stoppa korven med den strimlade osten.
  3. Blanda i ägg, salt, torra senap och mjölken tills den är väl blandad. Häll äggblandningen över bröd, korv och ost. Täck pannan med folie och kylda över natten.
  1. Ta bort grytan från kylskåpet och låt den stå vid rumstemperatur i ca 20 minuter.
  2. Förvärm ugnen till 350 F.
  3. Ta bort folien från pannan och baka grytan i 45 minuter, eller tills den är bubbla runt kanterna och lätt brunad på toppen. Det kan ta lite längre tid om det fortfarande är ganska kallt. En smörkniv som sätts in i mitten av bör vara ren när den är klar.
  4. Ta bort grytan på frukost till ett ställ och låt det stå i 15 till 20 minuter innan du serverar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 769
Totalt fett 62 g
Mättat fett 33 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 288 mg
Natrium 1 263 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)