Hur man använder en Steam Wand till Froth Milk för espresso drycker

Skummad eller skummad mjölk används i många espressodrycker och andra varma drycker. Med viss övning kan du göra fantastisk skummjölk till cappuccino , macchiatos , te lattes och andra drycker.

Frisk mjölk med en espressomaskin är väldigt lätt. De flesta maskiner (inklusive många automatiska maskiner) inkluderar en ångstång som hänger på sidan. Denna medföljande arm tvingar helt enkelt ånga i mjölken och värmer den försiktigt med tryck. Samtidigt lägger den luft till mjölken, vilket får den att skumma (eller skum).

Du behöver också en liten metallkärl för skumning. Dessa kallas mjölkskummande krukor och de finns i många butiker som säljer espressomaskiner och tillbehör. De är ett perfekt djup för ångspaken och det långa handtaget är enkelt att hålla och kontrollera.

De exakta metoderna för att skumma mjölk varierar något beroende på drycken, men den här tekniken innehåller grunderna för denna stil av texturiserad mjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll färsk kall mjölk i en liten metallkruka.
  2. Koppla in ångspaken på espressomaskinen.
  3. Sätt i ångspaken i mjölken, precis under ytan.
  4. Håll spetsen av munstycket nära kannan, skapa en virvel i mjölken.
  5. Flytta krukan så att ångstången är högre, lägre, närmare kanten eller längre från kanten för att införa luft i mjölken och bryta upp större bubblor. Bubblorna ska bli progressivt mindre.
  1. När blandningen har ökat i storlek väsentligen (ungefär dubbelt volymen för en cappuccino eller 1 1/2 gånger volymen för en latte), ta bort munstycket från krukan.
  2. Mjölkens konsistens ska vara jämn (inte pixelerad) och liknande i utseende till smält glass.
  3. Häll skummjölken omedelbart i din espresso eller annan dryck och lämna några i kannen. Skapa latte konst medan du häller, om så önskas.

Tips för sköljmedel

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 74
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 52 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)