Denver omelett

Denver Omelett är en klassisk diner ordning, särskilt med en sida av hash browns eller rostat bröd . Skal högt med skinka, lök, paprika och ost, det är en måltid i sig själv. Och medan det inte är något fel med middagsmat är det också en lätt frukosträtt att göra hemma och anpassa efter din egen smak.

Gilla dina frukostar kryddig? Lägg till lite tärnade jalapeño . Har bara bacon, eller vågar jag säga det, Spam till hands? Tärna upp det och byt ut det för skinkan. Och medan cheddar är det traditionella valet, kommer någon smältost att göra.

Detta recept gör en stor omelett som enkelt kan mata två personer. Men gärna dubbela det och göra två stora omeletter för en folkmängd på fyra till sex. På samma sätt, gärna halva det för en fest av en-bara använd en mindre pan. Servera med varm sås eller salsa och njut!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en stor nonstick-stekpanna (ca 12 ") över medelhög värme. Tillsätt lök, paprika och skinka. Sauté i ca 2 minuter, eller tills det är lättbrunt och grönsakerna är ömma, men fortfarande lite skarpa Säsong med salt och peppar.
  2. Ta bort grönsaker och skinka på en tallrik. Torka försiktigt ut stekpannan med en torr pappershandduk.
  3. Vrid ner värmen till medium och lägg till smöret. När du smält, luta du på pannan för att belägga med smöret. Tillsätt ägg.
  1. När äggen börjar sätta sig runt kanten, använd försiktigt en spatel för att lyfta kanterna en bit och luta panjen något för att låta det flytande ägget i mitten springa under kanten. Upprepa runt omelet tills det har satt sig tillräckligt för att inte springa till kanten när du lutar pannan. Låt inte omelet bli för tunt i mitten och vrid ner värmen om den lagar för snabbt.
  2. Smaka med salt och peppar och lägg över med ost. Placera ett lock eller panna över stekpannan i 1 minut eller bara tills osten smälts. Stäng av värmen.
  3. Lägg till lagade grönsaker och skinka i en linje i omelet. Använd en spatel och försiktigt köra den under omelet för att lossna den utan att riva. Vik en sida av omeletten över fyllningen, överlappa sedan med motsatt sida och gör ett paket. Skjut försiktigt omelet på en tallrik.
  4. Servera omedelbart med varm sås eller hemlagad salsa och njut av.