Fall Quiche med rostad Butternut Squash

Quiche är perfekt för frukost eller lunch - det är hjärtligt och smakfullt, kan serveras varm eller rumstemperatur, och reser bra. Det är fint nog för gästerna, och tillmötesgående nog för varje dag. För att underlätta till hösten fylls den här hösten quiche med butternut squash, lök och schweizisk chard. Squashen är rostad för att få fram sin naturliga sötma, och rostad vitlök slår upp smaken. Ost och gräddfil lägger gräddig rikedom utan att göra disken för tung.

Servera quiche som en fristående lätt måltid, eller med fruktsallad och potatis till en brunchfest.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 grader.
  2. På en stor, pergamentfodrad bakplåt slänger man bänkskivan med 1 1/2 tsk olja. Kasta vitlöksklyftorna med 1/2 tesked olja på en bit aluminiumfolie. Krumpa upp i en boll och lägg till bakplåten. Stek i 10 minuter.
  3. Tillsätt löken och kvarvarande oljan på bakplåten och krydda med 1/4 tsk salt och 1/4 tesked peppar. Koka och steka i 20-30 minuter, eller tills squashen är öm.
  1. Om så behövs, lägg till den färdiga pajskorsan till en smord pajpanna och tryck in i kanterna. Trim efter behov. Sticka överallt med en gaffel och baka i 15 minuter på ugnens bottenställ.
  2. Montera quiche-fyllningen. Lägg i ägg, gräddfil, mjölk, mjöl, 1/2 tsk salt och 1/2 tesked peppar i en stor blandningsskål. Krama den rostade vitlöken ut ur skalen och lägg till skålen. Vispa ihop tills det är väl kombinerat. Lägg till squash, lök, chard och 3/4 av osten. Blanda och lägg till den bakade pajskorsan.
  3. Överst med resterande ost. Baka i ca 40 minuter, eller tills bara ställa in.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 352
Totalt fett 22 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 160 mg
Natrium 506 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)