Den söta påskkaninens cocktailrecept

En söt vodka-cocktail , påskkaninen är en rolig drink som säkert kommer att tillfredsställa din sötand i våren. Det är en läcker behandling och ger dig möjlighet att träna en enkel bartending skicklighet för att skapa ett frestande lager av choklad och körsbär.

Receptet på påskkanincocktailen kräver bara några ingredienser. Basen är en blandning av en chokladlikör och vodka som serveras på klipporna. Detta toppas sedan med en flottör choklad sirap och körsbärsbrandy. Det är en ganska söt, mycket chokladdryck , men det är en njutning som du inte kommer ångra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll crème de cacao och vodka i en cocktailskakare .
  2. Tillsätt is och skaka väl .
  3. Stam in i ett gammaldags glas med färska isbitar.
  4. Flyt choklad sirap och körsbärsbrandy överst genom att hälla dem över baksidan av en sked.

Tips och tricks

Påskkaninen är en trevlig cocktail som den står, men det finns några sätt att du kan lägga din personliga spin på den. Medan det inte finns många bra substitutioner för ingredienserna kan du prova några av följande, beroende på vad som finns i din bar :

Hur stark är påskkaninens cocktail?

Denna påskkanin är inte så söt och oskyldig som den ser ut eller smakar. Du märker att det är till stor del av sprit, även om chokladlikören är den största hällan. Det hjälper till att få dryckens styrka lite, eftersom creme de cacao tenderar att vara flaska på 40 bevis.

Med det kan du förvänta dig att din påskkanin blandar sig i 20 procent ABV (40 bevis) , eller dubbelt ett glas vin. Det är bäst att gå långsamt med denna söta dryck.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)