Rostad Cashew Ris Mottag Med Kokos

Låt möta det. Ris är tråkigt. Det är därför du måste försöka omedelbart detta rostade cashew risrecept. Medan rostade krämiga, men ändå knäckta cashewnötter spelar göm-och-sök genom hela denna risrätt, kommer smakerna att vara uppe i din "grill". Allvarligt, med användning av laurbærblad, ingefära, kanel, kardemumma och vitlök blir du inte förvånad över hur denna enkla maträtt ger livet till en hel måltid.

Bay leaf ger en herby element till de annars bittra och smakliga kryddor och som en avslutande smak, kanel är närvarande för att påminna oss om all godhet i livet. Det är inte allt, friska örter sprinklas också på toppen för att verkligen få vår gom upphetsad.

Min absolut favorit del av detta recept, men? Den revade kokosnoten. Medan kryddor kommer åt dig i alla vinklar, finns det också konsistens på spel med användning av cashewnötter, ärter, lök och sist men inte minst, strimlad kokos. Den har något av en knirkig knäck och en sötma som lägger denna maträtt över toppen.

Denna rostade Cashew ris kan serveras som en varm sidrätter eller serveras kallt som en potluck oddity. Gilla inte strimlad kokosnöt (eller kokosnöt i allmänhet), glöm den strimlade kokosnoten och blanda i några gyllene rosiner till det färdiga riset. Mmm!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att skölja ditt ris. Detta gör att extra stärkelse kan avlägsnas och ger ett mindre klibbigt ris.
  2. Fyll sedan en stor kruka ungefär halvfull med vatten. Häll i det sköljda riset och sätt på medellång värme. Låt riset koka upptäckt och koka i ca 12 minuter.
  3. Stänk riset och överför till en medelstor stekpanna. Placera på medelhög värme och häll i 1 av 2 koppar kycklingbuljong. Lägg till alla kryddor samt vitlök, lök och ärtor och rör om i riset, försiktigt så att det inte går att bryta lövbladet.
  1. När all buljong har blötts in i ris, tillsätt den återstående koppen kycklingsbuljong.
  2. Ta bort hela kryddor som lök, ingefära, kardemumma och kanelsticka. Ta bort från värme och låt svalna ungefär 5 minuter.
  3. Med en spatel viks i sötad strimlad kokosnöt och cashewnötter i riset. Överför till en serveringskål och njut!

Obs! Detta skulle också vara ett steg för att lägga till de gyllene russinerna eller skivad mandel, om så önskas i stället för eller i tillägg till strimlad kokos.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 224
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 281 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)