Enkel honungsglasad morötter

Honung, smör och brunt socker ger den naturliga sötmen i dessa kokta morötter, och citronsaft balanserar smakerna perfekt.

Dessa snyggt kryddade morötter är snabba och lätta att förbereda, och de gör en bra maträtt för en stor familjens måltid eller semesterns middag.

Sorghum eller lönnsirap kan också användas i detta recept i stället för honungen eller prova lite brun sockerglasade morötter . Receptet är lätt nedskalet för en mindre middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj baby morötterna under kallt vatten och lägg dem i en medelstora kastrull. Täck med vatten och tillsätt 1 1/2 tsk salt. Koka upp.
  2. Minska värmen till medium låg, täck och fortsätt att laga mat i ca 15 minuter, eller tills det är ömt. Töm och lägg åt sidan.
  3. Smält smör i en sautpanna över medium låg värme. Tillsätt honung och brunt socker och koka, rör om tills socker är upplöst.
  4. Tillsätt citronsaften och rör om försiktigt de kokta morötterna, belägga väl. Fortsätt uppvärmningen, rör om försiktigt tills morötterna är heta och glaserade med honungsblandningen.
  1. Tillsätt kosher salt och nybakad svartpeppar, smak.
  2. Servera omedelbart garnerad med hackad persilja, om så önskas.

* För att göra denna maträtt med vanliga morötter, skal morötterna och skär i tjocka band runt 1 1/2 till 2 tum lång och 1/4 tum till 1/2 tum bredd.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 139
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 555 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)