Crock Fermenting: Välj rätt crock för dig

Det finns två stora sorters krokar. Ta reda på vilket är bäst för dig.

Det finns två primära typer av keramiska krokar tillgängliga i väst. Var och en har fördelar och nackdelar att överväga före inköp.

Vattenförseglade krukor

Vattenförseglade krukor, som ibland kallas under varumärket Harsch crocks, ger en mycket enkel jäsning. De är i allmänhet dyrare än sina öppna crock-motsvarigheter, men de kommer med ett lock och ofta med vikter som skapar den perfekta jäsningsbarriären .

Ingen luft tränger in när vattnet "tätning" hälls, men CO2 som bildas under jäsning bubblas enkelt ut. Batcher gjorda i vattentäta skivor uppkommer sällan ett lager av Kahm-jäst under jäsningen. De kan vara lite utmanande att rengöra efter fermentering, beroende på storlek.

Öppna Crocks

Öppna krokar är oftast billigare än vattenförseglade krokar och deras breda cylindriska former gör det enkelt att passa in och placera en mängd större bitar och hela grönsaker. Vikter och lock måste ofta köpas separat och kan dramatiskt öka kostnaden för en öppen crock.

Öppna krokar som inte är täckta med ett passande lock och lämnas ostörda är benägna att utveckla ett lager av Kahm-jäst, den ofarliga jäst som uppträder när en jäsning utsätts för luften. Beroende på deras storlek är öppna krokar ganska lätta att rengöra, eftersom deras baser och öppningar är samma diametrar.

Väg ditt salt

Vid fermentering i kronor blir noggrannare saltmätningar viktigare.
När man saltar grönsaker för burken, är mätning snarare än vägning ett helt rimligt val

Medan mätning kan resultera i ett gram eller tre skillnader för en burk, gör den större skalaen av crockfermentering dessa "små" variationer som uppstår mellan mätning mot vägning och användning av en salt typ vs en annan mycket mer uttalad. Vidare har inkonsekventa saltnivåer för mindre partier låga insatser. Om du använder lite för mycket eller för lite och din pint av pickles är för salt eller för mjuk, är det inte så stort av en förlust. Om du har fyllt en crock med 45 kg (20 kg) kål , kan du däremot vara lite mer peeved om det särskilda batchet inte dyker upp.

Om du har investerat i en crock, kan det vara värt att investera en liten mängd i en digital gramskala för den noggrannhet det ger.

Om du är en erfaren fermentor, van vid saltning efter smak, kan du absolut fortsätta den övningen i crock-fermentering.

Använd vikter

För de flesta saker som du sätter i dig, är en stor vikt väldigt användbar. Om du väljer hushållsartiklar eller skapar din egen, kom ihåg att material som inte korroderar, blir mögliga eller expanderar när de är våta är dina bästa alternativ. Undvik trä och metall och se till att din vikt passar bekvämt genom den smalaste delen av din crock. Saker rör sig under jäsningen och en vikt som är för stor kan potentiellt skada din crock.

tanniner

Tanniner som läggs till en sats av pickles kan göra skillnaden mellan krispig och diskett. Det finns flera säkra källor till tanniner som du kan lägga till dina pickles för skarp och crunch.

Från Crock till burk

När en crock-jäsning är färdig jäsning börjar den roliga delen att äta! Bara kanske har du bara två eller fyra personer i din familj. Och även om alla dessa människor älskar surkål / syltad lök / kimchi, är det osannolikt att du inte kan arbeta med innehållet i en crock inom några dagar. Om så är fallet har du alternativ, inklusive en kombination av följande: