Hur man tillverkar och använder en ingefärafett för naturligt gjorda soda

En "ginger bug" är en starterkultur som kommer att göra någon fruktjuice eller sötad örtte i en lättjäst , naturligt bubblande dryck. Allt du behöver för att göra en är färsk ingefära , filtrerat eller icke-klorerat vatten och socker.

Var inte orolig för att socker ingår i ingredienserna. Sucket är mat för de fördelaktiga probiotiska bakterierna som du behöver för att göra din naturligt kolsyrade soda.

Ju längre du låter din sodajäsning, desto mindre socker är närvarande i den slutliga drycken: Du bestämmer dig för hur söt du vill att det ska vara enligt hur länge du låter probiotika fungera på sockerarterna. Men de behöver lite socker för att göra sina saker.

Anledningen till att man använder filtrerat eller icke-klorerat vatten (mest kommunalt kranvatten är klorerat) är att klor kan döda de positiva bakterierna du försöker uppmuntra.

Göra en ingefära

Du får en mer kraftig jäsning påbörjas snabbt om du använder organiskt odlad ny ingefära och inte skalar den. Om konvivalent odlad ingefära är allt du kan hitta, skal du avlägsna det först.

Kombinera ingredienserna i en glasburk och rör om för att lösa upp sockret. Täck överst på burken med cheesecloth eller en handduk. Lämna det vid rumstemperatur.

Varje dag i 3 dagar lägg till:

Rör kraftigt varje gång för att lösa upp sockret.

Efter de tre dagarna bör du börja se några bubblor på vätskans yta. Skruva på burkens lock och överför ingefärsbuggen till kylskåpet. Kylskåpens kalla temperaturer saktar jäsning, men dödar inte de positiva bakterierna som orsakar det.

Hålla ditt fel på väg

När du har startat en ingefärabuggar, kan du hålla den i kylskåpet i obestämd tid genom att ibland mata en tesked varje riven ingefära och socker.

Så här använder du Ginger Bug

Stänk ingefära buggen i en quart burk. Tillsätt saften eller lätt sötat te och rör kraftigt. Täck burken med en ren trasa eller handduk och lämna ut vid rumstemperatur i 3 dagar. Rör blandningen kraftigt minst två gånger dagligen (oftare skulle vara ännu bättre). Lägg inte till några ytterligare ingredienser under den här tiden.

Vid slutet av 3 dagar bör du börja se bubblor på vätskans yta. Smak en nypa. Om det är för sött för dig, lämna blandningen ut för att jäsas ytterligare en dag eller två.

När du är nöjd med graden av sötma, överför soda till en tjock flaska glasflaska (som de brukade innehålla bubbla drycker som öl och läsk). Eller omförhandla en plast sodavatten för denna användning.

Säkra locket. Även om du i början av jäsningen ville att vätskan utsattes för luft för att ge gaser att fly, vill du nu att dessa gaser bygger upp och skapar det brus du är ute efter.

Låt den färskta flaskan läcka i rumstemperatur i 24 timmar och överför den sedan till kylskåpet för att kyla innan det serveras.

Anmärkningar:

Om du använder örtte i stället för fruktjuice är det viktigt att tillsätta socker eller annat kalori sötningsmedel. Kom ihåg att sockret är för de probiotiska bakterierna, inte du!

Håll ögonen på din naturligt fermenterade soda när den är flaska och kapas. Om det lämnas längre än 24 timmar, eller om rumstemperaturen är väldigt het eller gingerbuggen superaktiv, kan alltför mycket tryck byggas upp från de fångade gaserna. Det kan leda till en rörig explosion! Överför soda till kylskåpets svala temperaturer så snart det är tillräckligt bubbligt.