Fem-Spice Rotisserie Kyckling

Detta kycklingrecept i asiatisk stil har en mildt tart och pungent smak. Detta recept går riktigt bra med grillade grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda alla ingredienser, förutom kyckling, i en medium skål för att förbereda marinaden. Tvätta och avlägsna innerdjur från kycklinghålan och skruva av vingspetsarna. Pat kyckling torr. Placera kyckling i en stor återförslutbar plastpåse och lägg till marinade. Vänd väskan några gånger för att se till att kycklingen är belagd. Placera plastpåsen i ett stort slag och kyl i 4 till 6 timmar. Förvärm grillen med hög värme och ta bort kycklingen från väskan.

Kassera marinaden. Slå kycklingbenen med garn och säkra på rotisseriestången. Koka kyckling på indirekt hög värme tills den inre temperaturen når mellan 170 och 180 grader F. (75 till 80 grader C.) Om kycklingen brinner för snabbt, minska värmen till medium. Låt kycklingn stå i 10 minuter innan du huggar ut.

Se hur man lagar en Rotisserie Chicken steg för steg .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 968
Totalt fett 54 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 321 mg
Natrium 932 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 104 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)