Kycklingfranska

Detta "un-franska" receptet är en avlägsen kusin till en italiensk sautéed kalvskål som heter vitello francese som använder en sås som liknar den som används i Frankrike. Receptet kom till New York City med den första vågen av italiensk-amerikanska invandrare och blev känd som "kalvkött franska". Så småningom migrerades receptet till Rochester, New Yorks stora italiensk-amerikanska gemenskap, där kycklingen ersattes av dyrare kalvkött .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Krydda kycklingstycken på båda sidor med salt och färsk svartpeppar. Placera mjöl, salt, peppar och cayenne i en bageri och mixa bra.
  2. Kombinera de slagna äggen och mjölken i en annan maträtt. Skaka kycklingen, en i taget, i mjölet för att belägga båda sidorna och sedan överföra till äggskålen. Vrid kycklingen i ägget för att belägga båda sidorna och lämna i ägget.
  3. När all kyckling blommas och överförs till äggskålen, placeras i kylskåpet tills det behövs. Smälta smöret i olivoljan över låg temperatur i en stor non-stick skillet tills den börjar sitta lite. Lyft kycklingbitarna ur äggblandningen, så att överskottet droppar av och stek i 2 till 3 minuter per sida tills det är guldbrunt. Koka i satser och varma i en mycket låg ugn.
  1. När all kyckling är lagad, tillsätt citronsaft, vin och buljong till pannan. Koka upp över hög värme tills den minskas med hälften. Stäng av pannan och lägg persilja och kallt smör på pannan. Vispa tills smöret smälter. Smaka på salt och peppar och justera.
  2. Lägg kycklingen på varma tallrikar och sked över såsen. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 491
Totalt fett 31 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 254 mg
Natrium 1,678 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)