Varför bryter bröd tjuv när du mikrovågsugn det?

Mikrovågsugnen är ett av de bästa verktygen för uppvärmning av mat, och det är särskilt användbart under sommaren när du kanske inte vill slå på ugnen eller ugnen.

Å andra sidan har du någonsin försökt att värma bröd i mikrovågsugnen? Det blir snyggt och hårt, eller hur? Pizza skorpa, som redan är på den seiga sidan, blir helt skört.

Det kan hända när du värmer det för länge eller använder för hög energinivå.

Mjöl består av protein (kallat gluten ) och stärkelse, och stärkelse består i sin tur av två sockermolekyler. Vad som händer är att en av dessa sockermolekyler smälter när den når 212 F, vilket mjukgör det. Därför kan bröd faktiskt känna sig mjuk och fluffig när den först kommer ur mikrovågsugnen. Men då när det kyls omkristalliseras och härdar den molekylen, vilket gör att brödet blir tjockt och hårt.

Det bästa sättet att värma bröd och pizza

Så vad kan du göra?

Det beror på vad du försöker värma om. Det finns saker du kan göra med pizza som kanske inte fungerar för middagsrullar eller att kvarvarande köttbollsunderlägg.

Och låt oss bara säga att det bästa sättet att värma upp bröd är att göra det i en 350 F-ugn. Om vi ​​hade en brödbröd eller en massa middagrullar skulle vi först sätta dem i folie först. Samma med kvarvarande köttbollsunderlag. Pizzaen skulle vi förmodligen värma upp på en platta.

Men ibland vill du inte använda ugnen.

Kanske för att det är för varmt, eller kanske använder du det redan för något annat. Så du måste bli kreativ.

För oss är uppvärmning av pizza det enklaste. Om vi ​​bara har en skiva eller två, värms vi upp i en gjutjärnspanna . Det fungerar bra och behåller skarpt bottenskorpa medan du smälter osten och värmer upp påfyllningarna.

Vi kommer till och med att vända skivan över ibland för att skrapa toppen, men det kan vi inte, beroende på toppings.

Självklart tar en gjutjärnspanna lång tid att värma upp, och det håller sig varmt länge efteråt. Så om målet är att hålla ditt kök så coolt som möjligt, kanske du inte vill använda gjutjärn. Och förmodligen är din ugn på samma sätt förbunden. Försök i så fall en elektrisk stekpanna (om du har en).

En brödrostugn är också bra, men du kan nog bara göra en skiva åt gången.

Uppvärm din pizza i mikrovågsugnen

Det andra är att du kan använda mikrovågsugnen för att värma upp pizza. Du måste bara vara försiktig med att hålla strömmen låg och inte lämna den där länge.

Kom ihåg att smältningen av sockermolekylen sker vid 212 F, vilket är samma temperatur vid vilken vatten kokar. Så för att förhindra detta, sätt din mikrovågsugn till 30 till 40 procent ström och värma den i 45 sekunder. Kontrollera pizza och upprepa vid behov. Din bottenskorpa kommer inte att bli krispig, självklart, men osten smälter (osten smälter på ca 120 F), och pizzaen kommer att värma upp utan att skorpan blir skör.

Uppvärm middagsrullar i långsam spis

Vad sägs om middagsrullar ? Ibland är det meningsfullt att baka en massa middagsrullar och sedan frysa dem.

Eller kanske har du bara några kvarvarande rullar som du vill värma om, eller du har bakt dem tidigare och vill värma upp dem. Lätt. Vik rullarna i folie, lägg dem i en långsam spis med locket på och värm dem högt i ungefär en halvtimme. De kommer att vara varma och mjuka när du tar ut dem.

Denna teknik kan också fungera för att värma upp den kvarvarande köttbollen under, men om det är för varmt för att sätta på ugnen, kanske är det för varmt att äta en köttbollsdel också.