Cremen Metoden: Hur man använder den i din bakning

I bakning bestämmer hur du blandar dina ingredienser hur dina kakor, kakor eller snabbbröd visar sig.

Överblandning av en smet eller deg övertar glutenerna i mjölet , vilket gör att den slutliga produkten blir för svår. Så målet med blandning är att kombinera ingredienserna så noggrant som möjligt utan övermixning.

Vanligtvis görs det genom att blanda de våta ingredienserna separat från de torra, och sedan kombinera de två.

Detta beror på att först när mjölet är vått börjar gluten utvecklas. Du kan röra torrt mjöl hela dagen, och det enda du kommer att övervinna är din arm.

Fett - t.ex. smör, förkortning eller olja - fungerar också som ett hinder för utvecklingen av gluten. Mer fett ger en smula textur, eftersom den kortfattat förkortar glutenmolekylerna i degen. Det är här vi får termen "förkortning".

Ibland, som med kakor med smörbröd, vill du ha en smulig konsistens. Samma med kex, där klumpar av fett i degen är vad som ger dem sin fläckiga konsistens. Men med kakor och snabba bröd är målet rikt, fint, konsistent, fuktigt och smidigt. Det är där creaming kommer in.

Cremen Metoden i Quick Breads

De flesta recepten för snabbbröd, inklusive bröd och muffins, använder muffinsmetoden , där de torra ingredienserna kombineras i en skål och de våta, inklusive ägg, olja eller smält smör eller förkortning, i en annan.

Det är en riktig och sann metod, och du kan verkligen inte gå fel med något som heter "muffinsmetoden" för att göra din muffins.

Men med krämeringsmetoden blandas fettet mer noggrant med sockret och andra kryddor, så våra snabba bröd kommer att komma ut ännu rikare och mjukare än någonsin. (Det tar lite längre tid, vilket innebär att dina snabba bröd blir lite mindre snabba.) Så här:

  1. Kombinera det flytande fettet med sockret, saltet och andra smakämnen (t.ex. kanel, vanilj extrakt, etc) i skålen på en stativblandare. Med paddlefästet, grädde på medium hastighet tills fluffig.
  2. Lägg ägget i taget och vänta tills det är fullt införlivat innan du lägger till nästa.
  3. I en separat skål röra ihop alla kvarvarande flytande ingredienser, som vanligtvis bara är mjölk. Om ditt recept kallar för nonfat mjölkpulver, lägger du till mjölkpulvret i det första steget och medföljande vatten i detta steg.
  4. Sifta ihop de torra ingredienserna, alternativt tillsätt de torra ingredienserna och de flytande, en tredjedel i taget, till den krämiga fettblandningen.

När du väl accepterat att "våta" ingredienser och "flytande" ingredienser inte är samma sak kommer du att bli bra. Den förstnämnda hänvisar till fetterna som krämas med ägget, medan den senare betyder mjölken och / eller andra flytande ingredienser (kärnmjölk, vatten etc).

Cremen Metoden i Kakor

Med kakor är krämeringsmetoden ungefär samma som för snabbbröd, vilket är meningsfullt när man anser att det finns liten skillnad mellan de två smeten. Återigen tänker du när det gäller tre separata grupper av ingredienser: det våta, vätskan och det torra:

  1. Slå smöret eller förkorta tills det är krämigt och ljust i en stativblandare med hjälp av paddlefästet. Tillsätt socker, salt och andra smakämnen och grädde i 8 till 10 minuter. Nu är det också när du lägger till smält choklad om ditt recept kräver det.
  2. Lägg ägget i taget i taget, precis som vi gjorde i muffinsektionen ovan. Slå ytterligare 5 minuter.
  3. Lägg nu de siktade torra ingredienserna, alternera en tredjedel åt gången med de återstående flytande ingredienserna. Var noga med att skrapa ner skålens sidor. Blanda tills blandat.

Cremen Metoden i Cookies

Med kakor finns det i allmänhet inte så mycket vätska, så vi kommer inte att använda proceduren för att tillsätta de torra ingredienserna växelvis. Allting kommer dock att bli bekant.

  1. Grädda fettet i en stativblandare med paddeln, tillsammans med sockret, salt, kryddor och smakämnen. Cream med låg hastighet. Hur länge kräm beror på om du vill ha lättare kakor eller täta och tjuviga. Ju längre du grädde, desto mer luft kommer du att införliva, vilket gör kakorna ljusare. Mindre kräming gör dem chewier (och de kommer också spridas mindre ).
  1. Tillsätt ägg och kvarvarande vätska och blanda tills de är kombinerade.
  2. Sifta i mjölet och andra torra ingredienser, inklusive bakpulver och / eller natron . Blanda tills kombinerat. Du kan panorera kakorna och baka dem genast, eller rulla degen i plast och kyl eller frys.

Några allmänna tips:

Väg ditt mjöl, skopa inte det .

Du kan ersätta förkortning för smör (eller vice versa), men kom ihåg att smöret är cirka 20 procent vatten, medan förkortningen är 100 procent fet. Så om du ersätter, måste du justera .

När du är i tvivel, följ receptet !