Cream of Green Chile Soup

Denna grädde med grön chilisoppa baseras på en serverad på Duarte's Tavern i Pescadero, Kalifornien. Duarte är också känd för sin Cream of Artichoke Soup,. För de obeslutsamma bland oss ​​är de villiga att ge dig en skål med halv kronärtskocka och halvgrön chili. Mängden grädde i detta recept kan skrämma vissa människor. Jag brukar inte vara en för att lägga så mycket grädde i soppor, men den här soppen är så starkt förbättrad och förvandlad av det krämiga tillsatsen som jag lägger i hela mängden. Prova med mindre, om du måste. Servera i vilket fall som helst med bröd, varma majs tortillor eller tortilla chips.

Observera att denna soppa handlar om chilenerna. Om du använder en annan typ kan du sluta med en soppa som är helt för kryddig. Denna version är kryddig, ja, men på ett mjukt sätt. Om du vill ha det riktigt kryddigt, försök att lägga till en jalapeño eller serrano chile till mixen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stek chiliarna tills de är brunade överallt. Du kan göra det med antingen kaminens toppmetod eller broilermetoden . Ställ chilerna åt sidan i minst 15 minuter för att svalna; Skal sedan av den blåsiga huden. Dra av stammarna och ta bort frön, sätt sedan chilierna i en stor skål för att samla några juice.
  2. Skala, trimma och hugga löken.
  3. Smält smöret i en mediumkärl över medelhög värme. Tillsätt löken och saltet. Koka, rör om tills löken är mjuka, ca 3 minuter. Medan de lagar mat, skalla och hugga vitlöket. lägg det till pannan och laga, rör om, en minut eller så tills blandningen är väldoftande.
  1. Tillsätt chili och buljong (3 koppar för en tjockare soppa, 4 koppar för en tunnare soppa) till grytan och koka. Minska värmen för att upprätthålla en stadig simmer och koka tills grönsakerna är extremt mjuka och smakerna har blivit blandade, cirka 15 minuter.
  2. Vrid blandningen i en mixer eller matberedare tills det är super slät. Virvel i minst 2 minuter (det kan tyckas som en lång tid) för att uppnå en flätig textur.
  3. Återför blandningen till potten och rör om i kräman. Värm försiktigt tills soppen värms genom. Lägg till mer salt till smak, om du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 274
Totalt fett 25 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 985 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)