Marockansk Tonfisk Pizza med Grönsaker och Oliver

Pizza är uppenbarligen inte traditionell marockansk mat, men det har ändå antagits som fusionpris av många marockaner. Tonfisk är en särskilt populär toppning, ofta i kombination med karamelliserade lökar och tomater eller andra sauterade grönsaker. Den här versionen lämnar dock grönsakerna raka efter en krispig konsistens och tilltalande färg.

Några marockanska kockar använder Edamost i stället för mozzarella när man gör pizza. Vid en tidpunkt var mozzarella svårt att hitta och relativt dyrt, men det är inte längre fallet i många stadsområden.

Var inte rädd för oljan i degen; Det spelar en viktig roll för att ge skorpan sin slutliga struktur och smak. Den frivilliga chilipastaen lägger till ett lager av fenomenal smak (och eld!). Och i stället för torkade örter när du gör såsen, kanske du vill använda färska örter, som erbjuder mer levande smak.

Observera att prep och stigande tider kan överlappa som du kan göra såsen och hugga grönsaker medan degen stiger.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Pizza Dough

(Obs: Pizzadeceptet ger två stora, tunnskorpespizzor. Lägg till en annan kopp vit mjöl om du föredrar en tjockare skorpa.)

 1. I en stor skål eller kombinera mjöl, socker och salt. Gör en brunn i mitten och tillsätt jäst, olja och varmt vatten. Rör om de våta ingredienserna för att lösa upp jästen, blanda sedan ihop allt för att göra en deg.
 2. Vrid degen ut på en lättmjölkad yta (eller arbeta direkt i gsaa, om du använder en) och knä till tills mjukt, smidigt och smidigt men inte klibbigt. Lägg till lite mer vatten eller mjöl om det behövs för att uppnå detta. (Om du föredrar, kan du knäda degen med en elektrisk stativblandare försedd med degkrok.)
 1. Dela degen i halva och form i två mjuka höjder. Olja degens yta och placera på en oljad bricka. täcka med ett lager av plast och sedan en handduk och låt stiga i 45 minuter eller längre.

Förbered andra ingredienser och gör såsen

 1. Förbered påfyllningarna: Medan degen stiger, hugga grönsaker och oliver och sätt dem åt sidan. Skaka osten och lägg åt sidan.
 2. Gör såsen: I en liten kastrull, värm vitlöket kort i vegetabilisk olja över låg värme tills det är väldoftande. Låt inte vitlöket brinna. Rör i tomatpasta, salt, socker och kryddor. Blanda i lite vatten, en matsked eller två åt gången för att tona såsen till önskad konsistens. Smäll såsen i några minuter över låg värme för att smakerna ska kunna blandas. Smaka och justera kryddor och lägg åt sidan.
 3. För att göra den frivilliga chilipastaen: Kombinera alla ingredienser, krydda efter smak.

Montera och baka pizzorna

 1. Placera ugnsstället till sitt lägsta läge. Förvärm ugnen till 500 ° F (260 ° C). Låt gott om att ugnen blir mycket varm.
 2. På en mjölad yta (jag använder en finvävad bomullsthandduk) , rulla ut varje del av deg i en 15-tums cirkel och placera på stora oljerade pannor. (Jag använder perforerade pannor. Försök med detta tips: För att överföra degen lätt till pannan, lätta damm ytan på den utrullade degen med mjöl, lägg sedan degen försiktigt i hälften, sedan i hälften igen. Placera den vikta degen med punkten i mitten av pannan och rulla ut.)
 3. Sprid ett tunt lager av chili pasta över varje skorpa, sedan ett lager av pizza sås. (Du kommer att ha kvarsås, det kan frysas eller sparas för doppning, se tips nedan.)
 1. Distribuera tonfisk över varje pizza och, om så önskas, torka även en sked eller två reserverad olja från tonfisken över varje pizza.
 2. Ordna osten över varje pizza, sedan återstående toppings över osten.
 3. Baka en pizza i taget på nedre stället, i ca 15 minuter, eller tills skorpan är brunad och osten bubbla och smälta. (Eller baka bägge pizzorna ihop på övre och undre ställen, rotera pannorna halvvägs genom matlagning.) Om du valde en tjockare skorpuss pizza, kan bakningstiden öka något. Servera pizzorna medan de är varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 177
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 423 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)