Classic English Custard Sauce Recept

Utan tvekan är en pudding utan vanilja oerhörd i Storbritannien. De två kan helt enkelt inte existera utan varandra. Pudding och vanilj är bara så bra britter.

Custard är den perfekta partnern för brittiska puddingar och desserter och custardsås, som det också är känt, är så lätt att göra. Med detta recept i din arsenal behöver du aldrig köpa burkgryta eller en paketblandning igen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera mjölken, grädden och 1 tesked sockret i en tungbottenpanna. Ta det till en mild simmer och vrid sedan värmen till sin lägsta inställning.
  2. I en stor värmebeständig skål, placera kvarvarande socker och äggulor och piska med hand eller med en elektrisk mixer tills ljus, krämig och ljusgul i färg.
  3. Häll hela tiden upp den värmda mjölken och grädden i äggblandningen.
  1. Skaka vaniljsåsan genom en fin sil, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt vaniljbönsfrön.
  2. Över låg värme, rör om hela tiden tills custard börjar tjockna. Det är viktigt att du inte försöker påskynda processen genom att höja värmen eftersom du löper risken att såsen ökar, och ännu värre, brinner.
  3. När du har förtjockat, ta bort från värmen och passera genom en sik igen. Din sås är klar.

Obs! Förväxla inte vaniljsås med konditorivaror , även känd som crème pâtissière. Pastrycreme är mycket tjockare och används för att göra klassiska bakverk, det är inte en hällsås som vanilj.

Variation