Spicy Pickled Morötter som en smak

Dessa syltade morötter är ett kryddor i stället för en rätter. De är mycket starka smakämnen, så de äts vanligtvis i små mängder tillsammans med huvudrätten.

Ofta kan en burk eller burk med betade jalapeño paprika innehålla en skiva eller två morot. Eftersom dessa skivor är så populära (de slås ofta över) började konserveringsbolagen producera burkar av morötterna själva. Även om du hittar den kommersiella produkten där du bor, uppmuntrar jag dig att göra din egen, eftersom dessa morötter smakar ännu bättre när de är hemlagad.

Kryddig pickled morötter lägger till en underbar smak av smak till nästan vilken maträtt som helst. Lägg dem på bordet när du serverar ett grillat eller vanligt kött eller använd dem för att lägga till intresse för smörgåsar, hamburgare, pizza, tacos, quesadillas , tortor eller äggröra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i en stor kastrull och saut vitlöket. Tillsätt morötter och saut i 2-3 minuter.

  2. Tillsätt försiktigt ättika, pepparkorn, salt och vikblad. Koka, sväng sedan ner och simma i 5 minuter. Tillsätt vatten och jalapeños och lägg till en simma igen i ytterligare 5 eller 10 minuter. (Morötterna bör knappt kokas och inte mjuka.) Stäng av värmen och låt dina kryddiga morötter svalna helt.

  3. Överför morötterna och matlagningsvätskan till en täckt glasbehållare (t.ex. en kruka) och kyl över natten.

  1. Förvara morötterna i vätskan, kyl, och använd en sked för att betjäna dem. De håller sig bra i minst ett par veckor. Använd morötter och vätska, smakmängd, på någon smaklig mat.

    Obs: Alla ingredienser i detta recept är ätbara förutom fjällbladet. Du kan lämna löven i burken för smak, men äta inte dem.

Varianter på kryddiga Pickled Morötter

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 66
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 44 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 4 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)