Pumpa bröd recept

Pumpa bröd är ett underbart snabbt bröd recept för att göra under hösten månader. Jag lägger till en halv kopp kärnmjölk till pumpabrödsmjölken, för smak och eftersom syran i kärnmjölken hjälper till att bagepulver ger lite mer ökning.

Om du har skrivit sodavatten, om det har gått mer än sex månader sedan du köpte bakpulver och natron i ditt skafferi, slänger dem ut och köper nya. De är både billiga, men de går snällt ganska snabbt och de färska sakerna ger ditt bröd mycket bättre upphov.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 ° F.
  2. Sifta mjöl, bakpulver, natron, socker, salt, kanel, ingefära, muskot och nötkött.
  3. Vik upp smöret och värm det i mikrovågsugnen, i en mikrovågssäker skål, i ungefär en minut tills den smälter ordentligt. Ställ det åt sidan vid rumstemperatur för att kyla, men låt det inte stelna igen.
  4. Slå i ägget i en separat blandningsskål och tillsätt sedan pumpa puréen. Rör för att kombinera.
  1. Fett och mjöl grundligt en 9 "× 5" × 3 "bakpanna eller linja den med perkamentpapper.
  2. Häll en liten mängd smält smör i äggpumpa blandningen och rör om det. Repetera 3-4 gånger, tillsätt en något mer av det flytande smöret varje gång tills det alla är inkorporerade.
  3. Tillsätt de flytande ingredienserna till de torra och blanda i 10 till 15 sekunder. Smeten kommer att vara synligt klumpig, men det är okej. Det är viktigt att inte blanda smeten över eller pumpkakan blir för hård. Så länge du inte ser några fickor torrt mjöl, så är du okej.
  4. När de torra och flytande ingredienserna är blandade, häll smeten försiktigt i den färdiga brödkannaen och överför den omedelbart till ugnen.
  5. Baksida 45-50 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av brödet kommer ut rent och brödet börjar brinna från pannan.
  6. När pannan är cool nog att röra, försiktigt vänd den - brödet ska falla ut, så se till att du stöder det med din andra hand. Låt brödet svalna resten av vägen på ett trådstativ - men det är otroligt serverat varmt drizzled med en läcker vaniljvadussås kallad crème anglaise .

Gör en 9 "× 5" × 3 "bröd pumpa bröd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 195
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 237 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)