Vegetarisk Japansk Udon Nudelsoppa Recept

En japansk vegetarisk och vegansk udon nudelsoppa recept inspirerad av smakerna i Asien. Hemligheten i detta recept är den intensivt smaksatta buljongen som är gjord av ingefära, risättika och sojasaus ihop. Tillsammans med udon nudlarna är denna japanska inspirerade soppa gjord med kinesisk broccoli, scallions, färsk koriander och toppade med jordnötter. Det liknar ett traditionellt recept och en traditionell japansk måltid, så du kan inte hitta den som fyllning som sagt, en bakad lasagne eller en veggie burger och pommes frites, men jag hittar personligen nudelsoppa, som den här, för att vara perfekt fyllning.

Denna japanska udon nudelsoppa receptet är vegetarian och vegan . Om du gillar att prova hemlagade japanska matar, rulla ner för mer vegetariska och veganska japanska matrecept att prova, inklusive tempura, miso soppa, sushi, nudlar och mer!

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera vegetabilisk buljong eller vegetarisk "kyckling" buljong, två en tums ginger (inte den malet ingefära), nypa socker, risvinäger, sojasås, vegetarisk oststersås och chilipasta i en stor kruka, omrörning för att kombinera. Detta är buljongen för din uton nudlar.

Koka upp denna buljongblandning och täck sedan potten och reducera den till en simmer. Låt buljongen simma i minst tio minuter (längre är bara bra), ta sedan bort bitarna av ingefära från buljongen och krydda lätt med lite salt och peppar.

Du kan kasta in ingefära.

I en separat stor stekta, värm den malet ingefära och vitlök i jordnötsoljan i 2-3 minuter, tillsätt sedan den hackade broccoli- och sesamoljan. Sautee i några minuter, tills broccoli är bara ömt. Ta bort från värme och lägg åt sidan.

Om du är redo att äta genast och servera flera personer kan du laga enskilda portioner genom att hälla en del av buljong, broccoli och en del nudlar och sedan lägga upp de enskilda skålarna med gröna lök, färska koriander och rostade jordnötter . Annars kombinerar buljong-, broccoli- och udonnudlarna och toppar med gröna lök, koriander och rostade jordnötter strax före servering. Njut av din japanska udon nudelsoppa!

Se även: Enkel vegetarisk recept

Gör fyra skålar soppa.

Obs! Även om detta recept kräver uton nudlar, kan du istället använda en annan asiatisk nudel som soba nudlar eller till och med hemlagade äggnudlar.

Se även: