Chive Matlagningstips

Lägg lite ljusstyrka i din maträtt med råa gräslök

En omnämnande av gräslök kommer sannolikt att komma ihåg en bakad potatis täckt med en gräddfil och toppade med en sprinkling av de lilla gröna "pinnarna". Men denna tunna, graciösa ört har så mycket mer att erbjuda. En kusin med scallions, lök och purjolök, gräslök ger en delikat men lite skarp smak, vilket ger lite ljusstyrka till vilken maträtt som helst.

Gräslök är lätta att växa inomhus eller ute

Lyckligtvis är gräslök lätt att växa inomhus och ute, och finns också frystorkade, vilket gör dem till det perfekta året runt örtet att ha till hands.

Från lök till blomma är hela växten ätlig. När de lila blommorna blommar över sommaren ger en handfull gräslök blommor i ett stort glas vatten ett oväntat men vackert arrangemang.

Om du odlar dina egna gräslök hemma i antingen din trädgård eller en behållare, när du är redo att använda sönder bladen med sax ner till två tum ovanför jorden, i stället för att dra hela saken ut av roten. Detta kommer att säkerställa kontinuerlig tillväxt. Även om gräslök är tillgängliga året runt är deras smak intensivare när de är i säsong och nyskurna.

Chive Matlagningstips

Även om det mestadels betraktades som en garnering, bör inte gräslök ignoreras som en del av ingredienslistan. För att få ut det mesta av den delikata lökens smak av gräslök och behåll den luscious gröna färgen i dina recept, är det bäst att använda gräslök rå. Om du måste laga dem lägger du till dem i slutet, precis innan de serveras.

Gräslök är väsentliga i de klassiska krydda böter herbes , som är en blandning av lika delar hackad tarragon , chervil, persilja och gräslök. De är också utsökta till äggröra samt tonfisk, kyckling och äggsalater. Gräslök väcker en gräddsås och är det perfekta tillskottet till ett smaksatt smör.

I kombination med nypressad citronsaft kompletterar denna gröna ört skaldjur och fiskrätter. Lägg till din favorit vinaigrette för att ge den lite zip. Och vi vet ju naturligtvis gräslökpar med potatis, så försök att blanda i din sommarkotosallad, blandas i krämiga potatismos, eller strö på ångade små gyllene potatisar.

Använd det som en garnering

Som en garnering, ger gräslök en känsla av våren till vilken maträtt som helst. De är perfekta för att binda upp små buntar av grönsaker eller blöta bakverk eller dumplings. Du kan också placera små längder i korsformade mönster på deviled ägg eller kakor täckta med någon variation av smaklig spridning. En enkel sprinkling av hackad gräslök livar också upp en skål soppa. Den ätbara lavendelblomman är en ovanlig men välkommen tillägg till sallader.