Böter Herbes Classic French Seasoning Mix: Lätt och användbart

Fransmännen har en bra matlagning, som alla vet, och en av deras hemligheter är den effektiva användningen av örter för att få fram smakrika smaker.

Du kanske undrar vad skillnaden är i de tre berömda franska örtblandningarna: böter herbes, bukett garni och herbes de Provence. Översättning: fina örter, örtbukett och örter i Provence, vilket betyder örter i södra Frankrike.

Böter herber - en klassisk fransk ört krydda blandning - är en blandning av färsk persilja, gräslök, chervil och dragon. Många franska kockar lägger nu till timjan till de klassiska fyra ingredienserna, och ibland ingår också marjoram, kryddor och vattenkrämer. Böter örter är milda och subtila och används vanligtvis i äggrätter, på fjäderfä och i sallader.

Bouquet garni är traditionellt en blandning av torkade bladblad, timjan och persilja, men ibland ingår även vitlök och peppar. Det används oftast i grytor, soppor och braises och kommer vanligtvis in i små tygpåsar, så att den lätt kan tas bort från grytan när den är klar.

Herbes de Provence är mer intensiva än de andra två blandningarna och liknar italienska örtblandningar, vilket är meningsfullt med tanke på den geografiska närheten av Provence till Italien. Blandningen innehåller vanligtvis torkad rosmarin, marjoram, timjan och salta, och innehåller ofta salvia, fänkålfrön och dragon. Dessa örter används ofta som torr gnidning för att säsong grillade och rostade kött och som kryddor i skaldjur och grönsaker. Herbes de Provence kan också användas i en nypa som en ersättning för italiensk ört kryddblandning eftersom det innehåller många av samma ingredienser. Lägg bara till lite oregano och kanske en basilikatbit och du får rätt smak.

För franska är färska örter de rigueur för böterna herbes blanda, men om du inte hittar alla komponenter i deras färskt tillstånd kan du använda torkade. Frisk chervil är särskilt svår att hitta.

Detta recept är lätt att multiplicera, men det är bäst att bara göra så mycket av den torkade versionen som du ska använda inom en månad så det blir så friskt som möjligt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Använda färska örter

  1. Kombinera tarragon , chervil, gräslök och persilja.
  2. Lägg till denna färska böter herbes blandning i slutet av matlagningsprocessen för att bevara smaken av örterna.


Använda torkade örter

  1. Kombinera det torkade tarragonet, chervil, gräslök och persilja.
  2. Placera blandningen i en glasburk och täta tätt.
  3. Förvara på en sval, mörk plats upp till 4 månader.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)