Söt och kryddig marockansk aubergine

Denna fantastiska marockanska sidrätter är en spännande blandning av söt, kryddig och snygg. Det är bäst att ätas som ett dopp med marockanskt bröd , men du kanske vill erbjuda det som vegetarrätt med ris.

Anpassad från ett recept i marockansk mat och matlagning av Ghillie Basan .

Serverar 4 till 6 som en sida.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skala äggplanterna och skär i 1/4 tum tjocka skivor. Borsta båda sidorna av skivorna med olivolja.

Värm en stor non-stick stekpanna över medium till medelhög värme. Stek auberginen, vrid en gång, tills det är guldbrunt. Avsätta.

Ta bort pannan från värmen och låt pannan svalna i en minut eller två. Tillsätt olivolja och vitlök och låt vitlöket mjukna. När vitlökens arom har släppts, lägg till honung, citronsaft, harissa, kryddor och salt till smak.

Rör för att blanda.

Återgå äggplanten till pannan och sätt såsen till en simmer över medium värme. Koka äggplantan i ca 10 minuter, eller tills auberginen är öm och såsen har en sirapliknande konsistens. Lägg lite vatten under matlagningen om du känner att det är nödvändigt, men inte så mycket att äggplanten kommer överkoka medan vätskorna minskar.

Servera vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 302
Totalt fett 16 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 87 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 7 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)