Hur rå är din rått mat?

Kan du lita på en produkts etikett när den säger att den är "rå"?

Inom den ganska marginella gruppen av revolutionerande ätare som kallas " raw foodists " ligger en ännu slankare marginal av fortfarande vällare människor som ifrågasätter varje "Rå" etikett de stöter på. Vid denna punkt i näringshistoria borde vi nog alla veta bättre än att lita på vad vi läser på en etikett utan att göra lite detektivarbete. När det finns en ny trend eller stil av dieting, är livsmedelsproducenter säkert att slå lagstiftningen dämpare till utcheckningsdisken.

Och användningen av begreppet "Raw" i livsmedelskodning är inte annorlunda.

Vad är industristandarderna för "Raw Foods"?

Råvarufællesskabet lever på frukt, grönsaker och ett begränsat antal förpackade, bearbetade livsmedel . Ju mer den råa matrörelsen får fart, desto mer produkter hittar vi på hyllan med sin "Raw" -status. Men vad ligger exakt bakom det tre bokstäverna, och som styr sin användning? Tja, ingen gör det ännu. Hittills finns det ingen lag, inga regler, inga riktlinjer för detta lilla ord (förutom det kan det inte vara en blatant lögn). Inom industrin av den givna maten kan termen helt enkelt innebära "inte rostad" eller "inte förfinad" eller "inte pastöriserad". Och även inom dessa definitioner kan den endast gälla en del av processen i stället för hela processen som maten fortsätter.

Tyvärr har det visat sig att många av de tröstande och överraskande ingredienserna som används i många råa livsmedel, vid något tillfälle i deras tillverkningsprocess har värmts väl över den rågräns på 115 ° F. De flesta raw foodists vet att mandlar från Kalifornien inte längre kan anses vara råa som en följd av 2007 års lag som kräver att de pastöriseras, men pengarna slutar inte där.

Andra nötter som pekannötter och cashewnötter måste upphettas för att ta bort sina skal och skinn . Macadamianötter torkas vanligtvis vid höga temperaturer. De flesta mutter och frösmörkare värms upp under slipprocessen, helt enkelt som ett resultat av att maskinen blir varm. Dehydrerade frukter är ofta förblancherade och utsätts för torkningstemperaturer över 200 ° F (samma gäller för tångar).

Förpackade frysta livsmedel är förblancherade för att undvika förstöring. Även de flesta "kallpressade" oljorna värms upp under vägen som ett resultat av att processen sker vid höga hastigheter. Vinegars, sojasåsar, kryddor ... allt med en etikett är misstänkt.

Fördelar med 100% Raw Food Diet

Vissa av oss rullar naturligtvis våra ögon i ryggen av våra huvuden över insinuationen att en liten värme under vägen är så dålig sak. Så vad är de oemotståndliga fördelarna man kan få från att vidta extra åtgärder för att säkerställa en ren rådiet? De tre topparna på listan verkar vara stora mängder fysisk energi, nära euforiska humör och de förbluffande anti-aging effekterna av kosten . Uppenbarligen bor på en 100% rå matdiet får du vakna och sjunger glada hoppfulla ditties när du förbereder dig på att cykla 60 miles innan du ser på frukost yngre än människor som är hälften av din ålder. Och på toppen av det kommer du aldrig längta efter en annan rökt Gouda-smörgås igen, för när en gång tillagad mat är ur ditt system, tillsammans med alla dess olika beroendeframkallande element, kan du som något påstå förlora allt intresse för allting un- rå. Så vad är det för att förlora? Toxiner uppenbarligen. Och dåliga humör och tråkig hud och grått hår!

Var kan du hitta riktigt Raw Vegan Foods?

Lyckligtvis finns det några företag där ute som har stigit efter den råa livsmedelsgemenskapens efterfrågan för att till ett högt pris erbjuda produkter som noggrant hålls till sina strikta råstandarder.

Företag som Artisana och Vivapura sätter ut några riktiga rånötter och fröbitar . Ett annat företag som heter Essential Living Foods är engagerad i att avslöja sanningen och ger verkligen råa kakaoprodukter.