Diples

Om du inte känner till dem, får Diples (THEE-ples) sitt namn från det grekiska ordet för "fold".

De är tunna skikt av deg som viks medan de stekas i ett krispigt paket som drizzled med honung och dammas med kanel och jordnötter.

Detta recept har anpassats från kokboken för Ladies Philoptochos Society of Saint Sophia grekisk-ortodoxa kyrkan i Elgin, Illinois.

Vad du behöver

Hur man gör det

Sifta mjölet med bakpulvret i en skål och lägg åt sidan.

Slå äggulorna och hela ägget på hög hastighet med äggblandare eller stativblandare tills äggen är tjocka och släta och färgen är ljusgul, ca 4 -5 minuter.

Kombinera smält smör, apelsinjuice och brandy. När mixern körs, lägg till äggblandningen tills den är införlivad.

Tillsätt mjölet i 1/2 koppen tills degen kommer ihop och håller inte fast i skålens sidor.

Om du har en degkrok för mixern kan du fästa den och knäda degen med maskinen. Om inte, sätt degen ut på en lättmjölkad yta och knä för hand.

Fortsätt knådning degen tills den har en jämn och elastisk konsistens, ca 5 - 8 minuter.

Separera degen i fyra stycken och vila den på disken täckt med plastfolie i ungefär en halvtimme.

Efter att degen har vilat, rulla ut varje sektion i rektanglar om storleken på en plåt. Degen ska vara mycket tunn ca 1/16 tum tjock eller om tjockleken på en bit kartong.

Med en kniv eller en rullskärare skär dugen i ark som är ca 5 tum breda och ca 10 tum långa. Lägg de skurna bitarna på ett fack åtskilt av vaxpapper för att förhindra att de klibbar ihop.

För att steka, behöver du en panna med en bred botten och ett djup av ca 4 - 5 tum. Oljan kommer att hällas till ca 3 cm djupgående.

Värm olja eller vegetabilisk förkortning tills det skimrar men inte röker varmt. Om oljan är för varm blir dina diplar för mörka och kommer att laga mat för snabbt, vilket gör det svårt att rulla dem.

Placera en degark i den heta oljan. Använd två stora matlagningsgafflar, håll änden längst bort från dig och rulla arket bort från dig. Du kan genomborra arket med gaffeln eller helt enkelt placera kanten mellan gaffelns tänder.

Håll rullen i oljan tills båda sidor är lätta guldfärg.

Dessa lagar sig snabbt så var noga med att ha dina ingredienser och verktyg på plats. Det är bäst att skära alla degslakan innan du börjar steka.

Töm och ta av rullarna till ett bricka lagat med pappershanddukar och stå dem i ändarna för att förhindra att de blir mjuka.

För att göra sirap, kombinera honung och vatten och varma försiktigt på spisen eller i mikrovågsugnen. Placera diplarna på en serveringsfat och drizzle med sirap. Strö med mark valnötter och mark kanel.

För att hålla diplen skarpa, lägg inte sirapen tills du är redo att servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 102
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 55 mg
Natrium 100 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)