Buttery Brioche Hamburger Bullar

Detta smöriga briochebunkarreceptet är utsökt, och bullarna gör fantastiska smörgåsar. Baksida dessa brioche bullar när du har gäster eller för en speciell händelse. De är perfekta för hamburgare, grill, sallader eller kallskuret.

Degen är ganska mjuk, så blanda och ät med en stativblandare och degkrok eller brödmaskin på degcykeln.

Gör dessa i 3-uns portioner för att ge cirka 11 bullar. De kan göras något mindre för ett jämnt dussin eller ännu större om du inte behöver en stor sats.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I skålen av en stativblandare, kombinera mjölken och jästen. Låt stå i 5 minuter. Tillsätt 3/4 kopp mjöl och 3 matskedar socker. Blanda med svampfästet tills du har en smidig smet. Ta bort kylaren, täck skålen med plastfolie och låt stå i ca 30 minuter, eller tills du ser bubblor över degens yta.
 2. Blanda med degenkroken i 3 koppar plus 2 matskedar mjöl, saltet och de 4 slagna äggen. När degen är formad, ellla med degkroken i ca 4 minuter. Skrapa skålen några gånger. Tillsätt smöret, 2 matskedar i taget. Fortsätt knådning med maskinen, skrapa skålen från tid till annan, i ca 5 minuter längre. Degen ska vara mjuk och blank.
 1. Olja en stor skål med olivolja eller vegetabilisk olja.
 2. Skrapa degen i en oljad skål med en skålskrapa eller sked. Skydda med plastfolie och låt uppstå i ca 1 1/2 timme, eller tills det fördubblats i bulk.
 3. Kasta degen ner; vik över några gånger. Täck igen med plastfolie och låt uppstå i 45 minuter.
 4. Rikta ett stort bakplåt med pergamentpapper.
 5. Överför degen till en lättmjölkad yta. Med mjölade händer, form i bollar. Mala din handflata och platta bollarna för att göra tjocka skivor. Ordna rullarna på den pergamentfodrade panelen. Skydda med en lätt kökshandduk och låt dem vila i 20 minuter.
 6. Värm ugnen till 400 F.
 7. Stänk bollens toppar med lite majsmjöl och vrid dem försiktigt så att majsmjölkningen ligger på botten.
 8. Kombinera ett stort ägg med en matsked vatten; vispa att blanda väl. Pensla äggblandningen försiktigt över varje rulle. Strö med sesamfrön eller vallmofrö, om så önskas.
 9. Baka i 7 minuter vid 400 ° F. Minska ugns temperaturen till 350 ° F och baka i 10 till 12 minuter längre tills gyllenbrun.

Gör 10 till 12 bullar, ca 3 uns vardera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 340
Totalt fett 19 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 188 mg
Natrium 1,015 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 3 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)