Nigel Slater's Fried Blomkål Recept

Blomkål för längsta tiden har blivit sedd som en underrated grönsak, saker av skolmiddagar, överkokt, smaklös och en mush. Dessa dagar är långt borta nu. Blomkålen har sett något av en väckelse de senaste åren och har blivit älskling av många en kändis kock. Användningen av blomkålen som en lågkarbonmat har sett det förhöjt till nästan supermatstatus som ett utmärkt alternativ till potatisen eller riset.

Här är blomkålen stekt, perked upp med paprika och serveras med en god salsaverde. Den stekt blomkålen gör en bra starträtt, en liten aptitretare till en mer omfattande måltid och med salsa verde, en perfekt vegetarisk huvudrätt.

Det här läckra receptet kommer från en av Storbritanniens främsta matförfattare, Nigel Slater. Nigel har tagit en av Storbritanniens favoritgrönsaker och gjort det till något extra speciellt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör tillräckligt för 2 som huvudrätt, 4 som en sida.

Alternativ till Fried Blomkål och Salsa Verde

Receptet handlar om så perfekt som det kan vara och kommer snart att bli en familjens favorit så du kanske vill tweak nu och igen.

Byt ut örterna till smak, men det är alltid en bra idé att hålla några basilika där inne. Flatblad persilja gör en god sås.

Tillsätt lite currypulver istället för paprika eller andra kryddor som du föredrar.