Kyckling Po'boy Sandwich

Po'boys är en klassisk Louisiana stapelvara. Tillverkad med en speciell fransk baguette, som är lätt och fluffig i mitten och krispig på utsidan, var dessa smörgåsar (enligt Wikipedia) ursprungligen gjorda med skrot och gavs ut till arbetsklassens män, alltså namnet stackars pojke. Vanligtvis gjord med skaldjur eller andra lokala södra skaldjur, kräver denna överlämnande en blandning av lätt och mörkt kött. Om du tycker om senap, rekommenderar vi en kurs kreolsk senap som förmodligen kan hittas på din lokala mataffär.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Att salta kycklingen . I en tätbar behållare, tillsätt kärnmjölk, varm sås och kyckling. Rör, försegla och låt sitta. Jag tycker att kycklingen behåller den bästa konsistensen och smaken på 48 timmar, men 24 timmar är fortfarande ganska bra också.
  2. När du är redo att göra smörgåsen, kombinera mjöl och salt i en grund skål och rör om. Värm oljan till 260 grader. Under tiden ta bort kycklingnuggorna från saltlake, mudda dem i mjölet, doppa dem tillbaka i kärlmjölken och sedan tillbaka in i mjölet. Låt överskottsbeläggningen falla av innan du lägger den till oljan. Stek kycklingbitarna i några minuter tills de är guldbruna, krispiga och köttet är kokt igenom. Ta bort kycklingen och låt den vila på en pappershandduk.
  1. Skär den översta tredjedelen av det italienska brödet och hål i botten två tredjedelar. Fyll klyftan med en liten mayo, strimlad sallat, tomater, kyckling, pickles och lite mer mayo och en strö av stort flakat salt om du har lite. Lägg på baksidan och servera.