Easy Mango Custard (mjölkfri / Glutenfri!)

Denna mango Custard är en läcker thailändsk behandling och ett fantastiskt sätt att njuta av färska mango medan de är i säsong. Det råkar också vara bra för dig (ingen tung kräm krävs!). Du behöver två färska mogna mango - eller om mango inte är i säsong, kan burkmango också användas (hitta den i den asiatiska delen av ditt lokala snabbköp). Gör en god eftermiddag varje natt i veckan, och du kan piska upp det och ta det i ugnen på bara 15 minuter. Jag gillar att det serveras varmt men om det är varmt är det också gott från kylskåpet. Utmärkt som en efterrätt, med te som eftermiddagsmat eller med kaffe vid frukost (ägget ger mycket protein!).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader. Fett 4 ramekiner (eller mer beroende på storleken på dina ramekiner) och lägg åt sidan.
  2. Skiv en mango öppen på vardera sidan av stenen (se: hur man skär en mangoanvisning ). Skruva ut kött och placera i din mixer. Tillsätt 2 msk. vatten och blitz för att skapa 1/3 kopp mango puree (eventuellt extra kan ätas). Avsätta.
  3. Ta nu den andra mango och skiv den på samma sätt. Använd en matsked, skaka ut 4 msk skivor (1 för varje ramekin) och sätt i en liten skål. Strö med brunt socker och försiktigt vänd skivor till kappa. Avsätta.
  1. Spacka ägg i en blandningsskål och vispa med hand eller med bländare i 1 minut. Tillsätt vitsocker och vanilj och vispa igen tills det är smidigt. Tillsätt mango puree plus kokosmjölk och rör om tills slät. Fördela blandningen bland ramekinerna, fyll på 2/3 - 3/4 av ramekinerna.
  2. Lägg försiktigt 1 brunt sugared mango skiva ovanpå vaniljbenet av varje ramekin. Baka i 30 till 45 minuter (beroende på storleken på dina ramekiner), eller tills custard har stigit och är "set" (custard bör stiga och vara fast att röra vid - en infogad gaffel ska bli ren). Observera att fläskan kommer att "släppa" lite när den har tagits bort från ugnen - det här är normalt.
  3. Servera varma i ramekin eller topp med en skopa av vanilj eller kokosglass. NJUT AV!


Hur man känner till en god mango : När det gäller att välja de sötaste, mest smakrika mangorna vet näsan! Ta med mango upp till näsan och lukten. Om du kan upptäcka lite eller ingen doft är mango inte bra. Du borde också kunna "inse" det lätt när du trycker på tummen. Mango ska vara gul eller mest gul i färgen, inte grön alls.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 246
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 208 mg
Natrium 84 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 2 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)