Bourbon Eggnog

Eggnog är stor och hemlagad eggnog är ännu bättre. Trots vanliga missuppfattningar är det inte svårt eller tidskrävande att göra-från-skrapa eggnog. Det här Bourbon eggnog receptet visar dig hur lätt och läcker eggnog kan vara och du kan använda den för att hålla semester traditionen levande.

Eggnog tillverkas vanligtvis med ägg, socker, kryddor och en baslut ( traditionellt rum eller brandy ) och det finns många eggnog recept tillgängliga. Ursprungets ursprung kan spåras tillbaka till 1700-talet och det har varit en julfavorit sedan dess.

En whiskybaserad eggnog som den här är bäst med en bra, kryddig bourbon som Bulleit. Smakarna i bourbonparet är bra med semesterfärgerna och skapar intressanta lager av smak. Detta recept har också en liten brandy och apelsinlikör för att skapa ännu större dimensioner, och i det avseendet är det inte din genomsnittliga eggnog.

Detta recept är extremt lätt att göra och det är mycket bättre än någon beredd eggnog som du hittar på marknaden. Det är utsökt, smakfullt och ett bra sätt att imponera på vänner och familj under semesterperioden .

Vad du behöver

Hur man gör det

Det rekommenderas starkt att göra denna eggnog en dag innan du behöver det. Extra tid tillåter alla smaker att gifta sig och bli en utsökt och imponerande dryck.

  1. Blanda ägget i 1 minut i antingen en mixer försedd med en piskfäste eller en mixer.
  2. Tillsätt socker och kryddor och blanda i ytterligare 30 sekunder för att införliva.
  3. Tillsätt långsamt vätskorna och blanda ytterligare 30 sekunder.
  4. Tillsätt mjölken och grädden och blanda 1 minut mer.
  1. Täck och kyl.

Serverar Bourbon Eggnog

Detta eggnog recept kommer att ge cirka åtta 4-uns drycker. Om du vill ha mer, helt enkelt dubbel eller till och med triple receptet.

  1. Dela ut 4 uns eggnog i en champagneflöjt eller teacup.
  2. Grate färsk muskotnöt eller kanel över toppen (tillval) och servera.

Hur stark är detta Bourbon Eggnog?

Vi hör ofta skräckhistorierna och springer skämt om att någon har lite för mycket eggnog på julpartiet. Det kan överraska dig att lära dig att den genomsnittliga eggnogen är faktiskt ganska lätt (om du självklart inte lägger till för mycket sprit).

När det görs enligt detta recept ska din äggstock vara ungefär 10% ABV (20 bevis) . Det betyder att en kopp eggnog bör vara ungefär lika stark som ett glas vin.

Är du orolig över att dricka ägg?

Miljoner människor har överlevt att dricka eggnog och andra äggdrycker och det är väldigt sällsynt att någon blir sjuk från ägget ensam (eggnog-inducerade hängare räknas inte!). Det är dock förståeligt om du är lite försiktig med att dricka råa ägg. Tänk dig att du är säker på att det finns några saker du kan göra för att dina ägg är säkra . Om du vill kan du även välja ett äggbyte (även om drycken verkligen inte är densamma).

Om tanken verkligen stör dig, hoppa över ägget helt! Det finns många andra traditionella juldrycker som du kan blanda i stället.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 311
Totalt fett 15 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 149 mg
Natrium 70 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 0 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)