Äggstorlekomvandlingar för recept

Storlek ekvivalenter för små genom jumboformade ägg för recept

Ägg spelar ofta en viktig roll i bakverk och andra recept. De flesta recepten är standardiserade för det stora ägget, vilket ger cirka 3 1/4 matskedar när det slås, eller en kopp för fem stora ägg slagna.

Om ett recept kräver ett annat ägg än vad du har, använd diagrammet nedan för att konvertera kvantiteten till den storlek du har, samtidigt som du behåller rätt volym. Du kan komma ifrån problemet om du köpte en kartong med jumboägg i varuhuset eller om dina bakgårdshönor producerar olika storlekar av ägg.

Äggstorlekekvivalenter - Små till Jumbo

Byt ut de stora ägg som krävdes i ditt recept (i den övre raden) med antalet ägg av olika storlekar listade i varje rad.

Antal stora ägg: 1 2 3 4 5 6
Små ägg 1 3 4 5 7 8
Mellanägg 1 2 3 5 6 7
Stora ägg 1 2 3 4 5 6
Extra stora ägg 1 2 3 4 4 5
Jumbo ägg 1 2 2 3 4 5

Som du kan se, om ett recept kräver ett enda stort ägg, kan du helt enkelt ersätta alla storlekar av kycklingägg. Men när det krävs två eller flera, kan du behöva justera om du bara har små eller medelstora ägg eller om du bara har extra stora eller jumboägg.

Andra användbara Eggkonverteringar

Här är fler tumregler att använda vid konvertering av äggstorlekar i recept.

När äggstorlek är och när det inte gör det

Äggstorlek spelar ingen roll om du gör ägg eller en frittata. Det spelar ingen roll om du använder ägg som bindemedel i att blanda upp en sats friter eller belägga en kotlett.

I så fall använder du bara de ägg du har praktiskt.

När du bakar deg eller gör en vanilj eller emulsion är vätskemängden av ägget viktigt för att receptet ska lyckas. I så fall vill du göra substitutioner lämpliga för storleken på ägg som du har praktiskt.

Vad om ägg ägg eller andra arter?

De angivna äggstorlekarna är för kycklingägg, som märkts för försäljning i USA. Ankaägg är mycket större än kycklingägg, ännu större än jumboägg. Eller du kan ha en bantamhön som lägger ägg mindre än det typiska lilla ägget. Du bör använda substitutionsschemat i volym, spricka några och jämföra det med 3 1/4 matskedar per slagen stort ägg. Du kan behöva göra lite matte för att få proportionerna rätt om du använder ägg som är långt ifrån vanliga kycklingägg.