Börja med fiskfiléer

Snabb och enkel recept

Fiskfiléer är så lätta att laga mat. Den milda smaken är tilltalande för alla flesta, och kan anpassas till vilken matlagning som helst. Oavsett om du stekar, stekar, grillar, pochar, mikrovågsugnar eller baka fiskfiléer hittar du läckra recept här som börjar med fiskfiléer och är redo i minuter. Håll några filéer i frysen för upptagna veckodagar. Tina de frysta filéerna i kallt vatten i ca 10 minuter och du är redo att laga mat.

Fisken är naturligt hög i protein och B-vitaminer och låg i fett. Filéer säljs vanligtvis frusna, men om du köper din färska, se till att du utför det "snifftestet". Fisken bör inte lukta "fiskig", men ren och lite salt. Filéerna ska vara mjuka, fuktiga och genomskinliga och köttet ska vara fast och jämnt färgat. Använd färsk fisk inom en dag eller två av köpet, eller frys upp till sex månader, se till att du sätter ihop och märker bra med användning av frysfack.

Fisken kategoriseras i "sötvatten" och "saltvatten" fisk. Färskvattenfiskar inkluderar öring, abborre, walleye och bas. Saltvattenfiskar inkluderar torsk, flounder, bluefish och orange grovfisk. Dessa recept kallar benfria och hudlösa filéer som är ungefär 1/2 tum tjocka, vardera väger ca 6 uns. En servering av benfria, skinnfria fiskfiléer ska vara ca 5 till 8 ounces. Du kan använda olika milda vita fiskfiléer i dessa recept.

Torka inte över dessa känsliga fiskfiléer. Filéer kokas bara tills de flingrar; sätt in en gaffel i köttet och vrid försiktigt. Köttet kommer enkelt att skilja sig, men ser fortfarande fuktigt ut och är bara ogenomskinligt. Den allmänna regeln är att laga fisk 10 minuter per tum tjocklek. Kom ihåg att behandla filéer som något annat kött, följ instruktionerna för livsmedelssäkerhet.

Det innebär att tvätta händerna, redskap och ytor med varmt tvålvatten efter kontakt med råfisken.

Du kan ersätta lax- eller tonfiskfiléer för den vita fisken i dessa recept om du vill. Kom ihåg att ha kul i köket och experimentera med dina favoritsmak när du lagar mat. Och njut av dessa enkla och läckra recept.

Börja med fiskfilérecept