Gräddesoppa grädde

Denna grädde av grönsaksoppa är varm och tillfredsställande, perfekt för lunch eller middag under de kallare månaderna. Den förtjockas av det naturliga stärkelsen från morötterna, rovorna och potatiserna, och vi lägger till lite varm hett precis innan vi serverar det.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skär morötter, selleri och ropa i (ungefär) lika stora bitar, cirka 1/2 tum till 1 tum tjocka. Oroa dig inte om precision - soppan kommer att renas ändå. Vi vill bara att bitarna är av likformig storlek så att de lagar jämnt.
 2. Skala potatisen och skär den i bitar i ungefär samma storlek som övriga grönsaker.
 3. Värm smöret över en låg-till-medium värme i en tungbottad sopppanna.
 4. Tillsätt lök, vitlök och grönsaker (men inte potatisen) och laga i 2-3 minuter eller tills lökan är något genomskinlig, rör om i mindre eller mindre grad.
 1. Tillsätt vinet och laga i ytterligare en minut eller två eller tills vinet verkar ha minskat med ungefär hälften.
 2. Lägg till grönsaksbeståndet , öka värmen till medelhögt och koka upp det. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 5 minuter, tillsätt sedan potatisen. Simma ytterligare 15 minuter eller tills potatisarna är mjuka nog att de enkelt kan genomborras med en kniv. Låt dem emellertid inte bli mjuka.
 3. Avlägsna från värme och puré i en mixer, vid behov arbeta i partier.
  Tips: Var försiktig när du bearbetar heta föremål i en mixer, eftersom den heta ångan ibland kan blåsa av bländarens lock. Börja långsamt med locket lite för att ventilera någon ånga, täta sedan locket och öka blandningshastigheten.
 4. Returnera puréed soppa till kruka och ta till en simmer igen, tillsätt mer buljong eller lager för att justera tjockleken om det behövs.
 5. Smaka med Kosher salt och vitpeppar. Rör koppen varm grädde i soppen strax före servering. Eller garnera varje enskild soppskål med en dollop eller virvla runt varm kräm.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 208
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 190 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)