Ovnsrödade, blandade grönsaker med en Maple glasyr (Vegan, Glutenfri)

Letar du efter det perfekta ugnsrökade blandade grönsaksreceptet på Thanksgiving, eller bara för en hälsosam familjen middagssorträtt? Testa den här. Det är en snabb och enkel vegetarisk vegetarisk maträtt av ugnsrödda, blandade vintergrönsaker i en lätt sötad glasyr tillverkad av lönnsirap och smör eller margarine från vegan.

Värm upp ugnen och kasta ihop en blandning av sötpotatis, blomkål och bröstspiror till en hälsosam och enkel vegetarisk sidovägg för att följa med varje måltid, och det är självklart det perfekta lätta maträttet för din tacksägelse eller julgran. Barn gillar inte Brysselkål? Byt ut dem för morötter, eller lägg bara till mer söta potatis och blomkål. Det här är en extremt mångsidig maträtt som fungerar bra med nästan vilken rotkultur som helst: någon form av potatispinnar skulle fungera bra, och du kan även göra denna maträtt med daikon (japansk rädisa).

Denna grönsaksskål är helt vegetarisk, och du kan använda vegansk margarin istället för smör för att göra denna ugnsrestade grönsaker vegan och lite lättare, lägre i fett och kolesterolfri. Och med något annat än grönsaker, smör, lönnsirap och lite salt och peppar, är den här rätterna lämplig för dem som har en glutenfri kost.

Ugnsrödda sötpotatis med blomkål och bröstspironrecept med tillstånd av North Carolina Sweet Potatoes.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först förvärm ugnen till 400 F. På en riven bakpanna sprida de hackade sötpotatisarna, blomkålen och bröstspirorna jämnt i ett enda lager och lägg åt sidan.
  2. I en liten mikrovågsskål placerar du smöret eller veganens margarin, lönnsirap, salt och peppar och mikrovågsugn vid låg inställning, tills smör eller margarine från smörgås smälts, ge det en snabb omrörning för att kombinera allt.
  3. Omedelbart (innan det svalnar!) Häll denna lönn glasyr över grönsaker och sötpotatis och smidigt försiktigt samman, för att belägga grönsakerna och sötpotatisen så jämnt som möjligt.
  1. Placera bakpannan i ugnen och koka upp till anbud, ca 40 minuter, omrörning halvvägs.

Denna friska ugnstegade grönsakskål är vegetarian, vegan (om du använder vegansk margarin istället för smör) och glutenfri.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 155
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 99 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 5 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)