Börja med Chicken Drumsticks

Snabb och enkel recept

Jag fick en förfrågan i förra veckan för några snabba och enkla kycklingfatstick recept. Angela berättade för mig att kycklingstrumpor var på försäljning i hennes stormarknad för 59 cent per pund. Och som en bonus älskar barnen drumsticks; de är den perfekta fingermat. Det finns vanligtvis cirka 4 trummor per pund.

Det här kanske inte är nyheter för de flesta föräldrar, men jag har funnit att barn älskar någon form av mat som de kan äta med sina fingrar och dyka in i, ja, ett dopp.

Grönsaker skärs i små bitar och serveras med en dill dip är alltid en träff. Varför gör inte samma sak med kycklingstrumpor? Några av de smakliga dip recepten i min aptitretare Recept skulle fungera riktigt bra. Detta är också ett bra sätt att få mer näring i varje bit, eftersom du kan använda låg fetthalt yoghurt och hackade grönsaker för att göra ett fantastiskt dopp.

Du kan lämna huden på trummorna för dessa recept, eller ta bort den, som du vill. Kycklingen blir mer fuktig om den är kokad med huden på. Tänk också på att använda något av mina Chicken Coating recept med drumsticks. Bara baka de belagda trummorna vid 350 ° F i 50 till 60 minuter tills köttet är ordentligt kokt, juicerna rinner klart och kycklingen är gaffelmjölk.

Chicken drumsticks är också en bra källa för hackad kokt kycklingkött. Poacha eller baka bakstyckena helt enkelt tills köttet är grundligt kokt, låt sedan svalna och dra köttet ur benet.

Det kokta köttet fryser vackert och du får en färdig källa för kokt kyckling på dagar när du bara inte kan möta spisen. Och kom ihåg att du kan använda drumsticks som ett substitut i något recept som kräver ben i kycklingbitar.

Börja med Chicken Drumsticks