Kyckling ris gryta

Detta enkla recept på Chicken Rice-gryta har verkligen mycket smak, och det är så enkelt att sätta ihop. Det bakar när du förbereder en sallad eller efterrätt, eller bara slappna av. Kycklingen är bakad på toppen av en ris pilaf som är full av grönsaker.

Du kan göra detta recept med kycklinglår om du vill. Använd bara kycklingbröst, eftersom de lagar mycket snabbare än mörkt kött och kommer att koka över den tid det tar att riset blir ömt. Chicken drumsticks eller lår är billigare än kycklingbröst i alla fall, och de har mer smak.

Detta recept kan inte göras i förväg eftersom du inte kan laga köttet delvis och sedan kyla det och spara det för att laga mat senare. Det sätter köttet genom farozonen från 40 ° F till 140 ° F för många gånger. Eftersom du inte behöver göra någonting medan grytan är i ugnen, gör det bara en timme före middagen.

Använd långkornigt vitt eller brunt ris i detta recept. Kortkornigt eller mediumkornigt ris har för mycket stärkelse och pilafen blir klibbig istället för anbud. Du behöver inte skölja riset innan du blandar det med grönsaker och kycklingbuljong. som kommer att skölja bort yta stärkelse måste receptet bli krämigt.

Använd dina favoritgrönsaker i detta enkla och tröstande, hemtrevliga recept. Vissa skivade zucchini eller sommar squash skulle vara bra, eller prova ärter, majs eller skivad knapp eller cremini svamp.

Servera denna maträtt med en grön eller fruktsallad och lite vitt vin. Det är bra för företaget eftersom receptet är fint, men det är fortfarande enkelt nog för en vardagsmiddagsmåltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F.

Kombinera mjöl, salt och peppar på en grundplatta och blanda. Rulla trummorna i mjölblandningen för att belägga.

Värm oljan i en stor stekpanna över medelvärme och bruna trummorna i flera satser, vänd varannan gång ca 5 till 6 minuter. Trumporna är redo att vända när de släpper lätt från stekpannan.

Under tiden placera riset, mer salt och peppar, lök och vitlök i en 13 x 9 "glasbakningsfat.

Tillsätt morötter, selleri, röd paprika och varm kycklingbuljong tillsammans med smält smör till risblandningen i skålen och rör om. Se till att riset är helt täckt med vätskan. Placera viken på toppen av risblandningen.

Ordna de bruna kycklingstrumporna ovanpå risblandningen och strö över osten.

Täcka bakskålen och baka vid 350 ° F i 45 minuter. Då avtäck och baka i 15 till 20 minuter längre eller tills kycklingen kokas grundligt till 165 ° F, mätt med kötttermometer, och riset är ömt.

Ta bort och kassera bladets löv. Servera kycklingen med risblandningen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 632
Totalt fett 32 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 135 mg
Natrium 731 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 4 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)