Bengali Doi Maach (Fisk i Yoghurtsås) Recept

Bengalis smakar varje måltid och är kända för att köpa grönsaker och fiska varje dag för sin dagliga meny. Måltiderna håller i timmar och förberedelser är en fest i sig själv. Det här bengaliska receptet är gjord för festliga tillfällen och att lägga till det på din repertoar är viktigt för att du ska ha något som är lätt och aromatiskt för en stor samling av vänner och familj, inklusive bröllop. Rohu fisk är den vanligaste fisken som används, men du kan också använda någon annan större fisk till maträtten. Till exempel fungerar sötvattensbas eller buffelkarp bra. Du kan också överväga lax om de andra alternativen inte är tillgängliga. Servera med piping varmt, vanligt kokt ris.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Bland yoghurt med lökpasta, röd chilipulver, gurkmeja, ingefära och vitlökspasta och blandning. Tillsätt fiskstyckena till det här och blanda försiktigt till kappa väl. Marinera i 2 timmar.
  2. Värm 3 matskedar av senapolja på medium värme, i en djup pan till varm. Lägg till hela kryddorna - kryddnejlika, kardemumma , kanel , löklök och pepparkorn - och stek tills det är något mörkare. Lägg nu till den hackade löken och stek tills den är transparent.
  1. Tillsätt den marinerade fisken och marinaden och blanda försiktigt men bra. Säsong med salt efter behov. Rör ibland. Gör detta försiktigt för att undvika att bryta bitarna av fisk. Koka tills fisken är klar.
  2. Garnera med resterande senapolja, drizzle över disken och servera med varmkokt ris med rörledningar.

Matlagningstips och ingrediensbyte

Om de andra fiskalternativen ovan inte modsar dig, kan du också använda mahi-mahi. Tjockleken på denna fisk gör tjocken tjock. Också, när du lägger yoghurt i såsen, var noga med att lägga den långsamt i små mängder för att undvika missförhållanden. Detta gör jus smidig. Garnera receptet med koriander och / eller koriander. Den sista sak att överväga gör att maträtten har lite tid att sitta för smaker att anmäla. För att lägga till krydda, lägg till röd chili till garam masala.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 694
Totalt fett 55 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 130 mg
Natrium 186 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 3 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)