Mellanöstern stil rostade grönsaker

Rostade grönsaker är en sådan komfortmat. Perfekt på en kall vinterdag är rostade grönsaker underbara som en lätt måltid eller en rätter till kyckling eller till och med en gryta. Det andra med att göra dem är att du verkligen kan välja och välja vilken typ av grönsaker du vill steka. Gillar inte kucchini? Det är okej - bara utelämna och ersätt det med något annat. Aubergine är också en utmärkt grönsak att steka. Lär dig att steka aubergine .

Vad som är bra med rostade grönsaker är att det är lätt och kan förberedas, kokas och serveras inom en timme. För enkel rengöring, grilla i en grundpanna som är fodrad med folie. Se till att du sprayar folien med matlagningsspray för att förhindra att du sticker först.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 grader F. Spruta ett kakan eller grunda ugnsskålen (9x13) med din favoritkokare. För enkel rengöring kan du linja ditt bakplåt eller kåpa med aluminiumfolie och spraya sedan med kokspray för att förhindra att du klibbar.
  2. Nästa, börja skiva och skära grönsaker. Det finns ingen regel att följa här, men jag föredrar att skära morötter, zucchini, squash, lök och paprika. Potatis är läckra i kuber eller för små vita potatisar, i kvartaler.
  1. Efter hackning och skivning lägger du grönsaker i ett skikt på bakplåten eller i en maträtt. Drizzle med olivolja. Tillsätt önskad mängd salt och peppar. Strö med vitlökspulver, timjan och kummin.
  2. Placera i uppvärmningen och koka i 45 minuter, eller tills grönsaker kan genomborras med en gaffel. Servera omedelbart.

Vad man ska para med rostade grönsaker

Rostade grönsaker är en mångsidig rätter. Jag älskar dem med grillad kyckling , biffstekt eller som fristående maträtt för en mycket lätt middag eller lunch.

Vissa människor gillar också att servera hummus tillsammans med rostade grönsaker för att använda en doppsås. Traditionell hummus fungerar bäst enligt min mening men det finns flera sorter som du kan använda för att komplettera smaken av de rostade grönsakerna. Hummus kan enkelt tillverkas hemma, men på grund av sin ökande popularitet kan man också hitta de flesta snabbköp. Ibland hittar du det i deli-sektionen i ett kylskåp eller genom dips. Lär dig hur man gör hummus hemma .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 282
Totalt fett 18 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 89 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 5 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)