Curried Sweet Potato Soup With Coconut Milk

Curried Sweet Potato Soup med kokosmjölk är en häftklammer under de kallare månaderna. Den krämiga, aromatiska soppen har en subtil sötnos från de rostade sötpotatiserna. När du gör en sötpotatissoppa, insisterar jag alltid på att rosta sötpotatis först för att förbättra karamellens smak.

Kryddorna som används i detta recept är karrypulver och garam masala. Garam masala är helt enkelt en blandning av varma kryddor som vanligtvis används i indisk mat. Om du inte kan hitta den i din lokala butik, ersätt den helt enkelt med extra currypulver.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350F (180C). Skiv sötpotatisen i 2 tums rundor. Placera potatis i en bakplåt och drizzle med 2 matskedar olivolja . Smaka med lite salt. Baka i 1 timme eller tills det är mjukt. Ta bort från ugnen och lägg åt sidan för att svalna.
  2. Under tiden, i en stor kastrull, värm den kvarvarande olivoljan över en medelhög värme. Tillsätt lök och selleri och steka, omrör ofta, i 5 minuter. Tillsätt vitlök och stek i 30 sekunder.
  1. Tillsätt garam masala och currypulver. Stekt, steka ständigt med en träsked i 30 sekunder. Ta bort kastrullen från värmen.
  2. Skaka köttet av sötpotatis och kassera skinnen. Placera potatis i kastrullen och rör om till kappa i kryddor. Lägg i lager och koka. Vrid värmen ner till medium och låg. Smäll såpa i 15 minuter. Ta bort soppa från värme och kyla.
  3. Ladlesoppa i en mixer eller matberedare och blanda i satser tills den är mjuk och krämig. Placera soppan i kastrull på en medium värme.
  4. Tillsätt kokosmjölk och vatten och rör om för att kombinera. Smäll såpa över en medium värme i 5 minuter.
  5. Dela soppa i skålar och servera med en skiva av crusty bröd för doppning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 458
Totalt fett 30 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 724 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 5 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)