Basic Knivskärningar och former

Varför Lär dig de grundläggande Culinary Knife Cut?

En av de första sakerna varje början som kulinarisk elev lär sig är hur man utför olika grundläggande knivskärningar och former, som julienne, tärningar, brunoise och andra. Men även om du inte är en kulinarisk student (eller en professionell kock), kan mastering av dessa knivskärningar fortfarande förbättra kvaliteten på maten du lagar, av två skäl:

  1. Uniformlagningstider.

    Stora bitar av grönsaker tar längre tid att laga mat än mindre. Så om du är sautéeing morötter som skärs i olika storlekar och former, kommer du antingen att koka över de mindre bitarna när de större är färdiga, eller du ska laga de mindre bitarna ordentligt, men lämna de större underkokta. Konsekvent skärningsteknik säkerställer att maten matas till en enhetlig grad av doneness.
  1. Förbättrad visuell överklagande.

    Återigen är det konstens del av kulinariska konsten. Naturligtvis kommer ingen att ta ut en linjal och mäta dina knivskärningar - om du inte är i kulinarisk skola . Men slarvigt knivarbete ger en slarvig skål.

    Kvalificerat knivarbete indikerar en kock som är stolt över sitt arbete och tar inte genvägar. Det är ett sätt att betala komplimang till vem du serverar maträtten till - säger till dem: "Du är värt besväret."

Se de enskilda sammanfattningarna nedan för mer information om var och en av de olika knivsnitten:

Batonnet
brunoise

Fin Brunoise

Eller om du vill bläddra i ett bildgalleri som visar alla de grundläggande knivsnitten, se det här knivsnittsfotogalleriet .