Koreanska Pulled Pork Recipe for Slow Cooker

Du kanske eller kanske inte är bekant med koreanska smaker .... det här är ett kök värt att lära känna. Lite söt, lite kryddig, koreansk mat är ofta både enkel och komplex på samma gång.

Det här koreanska revet fläskreceptet kommer att vädja till både barn och vuxna. Och som det är helt och hållet i långsam spis är det super enkelt. Så bra smaker möter lättberedning - det är en vinnande maträtt.

Jag gillar att servera denna drogade fläsk på hawaiianska rullar eller hamburgerbröd toppade med kimchi eller din favoritasiatiska slaw .

Du kommer att behöva en koreansk kryddor, Gouchujang (se Not) för att göra såsen för detta dras fläsk. Om du inte har en asiatisk marknad i närheten, är det ganska lätt att hitta i de flesta större mataffärer eller online. En kryddig sötsås att komma ihåg för det här draget fläsket är särskilt Ssam Jang eller Koreansk rispappersås . Ssam Jang är garlickly, men inte för tjock, och du borde gärna hälla den på någon kyckling, fläsk, nötkött eller tofu som behöver extra spark.

Missa inte: Top Slow Cooker Recept

Slow Cooker Grill Pork Så, så öm och saftig. Gör dessa till aptitretare eller fullstora smörgåsar och topp med en scoop av ljusa tropiska fruktsalsa.

Barbacoa nötkött i Slow Cooker är en annan mycket öm, smakfull maträtt som kräver minimal ansträngning, eftersom huvuddelen av sin tid spenderas i den långsamma kokaren. Detta barbacoa beef berättar att vara fylld i en taco med påfyllningar, och eftersom detta recept gör så mycket, kan dess rester vara lyckligtvis omvandlas till chili.

Redigerad av Katie Workman.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär fläsken i tre stora bitar. Placera dem i botten av en långsam spis.
  2. I en liten skål, vispa ihop Gochujang, risättika, sojasås och sesamolja. Häll över fläsken. Täck och koka på lågt i 8 till 10 timmar (se Cooking Tips).
  3. Överför fläsken till ett skärbräda. Strimlad med två gafflar. Placera i en skål och lägg åt sidan.
  4. Skumma fettet av vätskan i långsam spis. Överför vätskan till en kastrull. Koka upp, sätt ner värmen till låg och låt vätskan simma tills den sänks med hälften. Häll över strimlad fläsk.
  1. Servera fläsk på rullarna fyllda med slaw eller kimchi.

Obs: Gochujang

Ibland kallas koreansk röd pepparpasta, det är en mörkröd koncentrerad ingrediens gjord av chili, lumprig ris, jästa sojabönor, salt och ibland lite sötningsmedel. Det lägger till underbar värme och smak för olika rätter. Det håller i flera månader i kylskåpet.

Matlagningstips:

Detta är ett av de recept som verkligen dra nytta av en lång, långsam matlagningsprocess. Det gör att fläsket faller isär. Så försök inte sänka tillagningstiden genom att klippa den i halva.