Cream Cheese Peanut Butter Balls Recept

Cream cheese jordnötssmör bBalls är lätt tryffel gjord med gräddeost och jordnötssmör och täckt i smält choklad. Prova att lägga hackade jordnötter till fyllningen om du gillar en liten crunch!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie, lägg åt sidan.
  2. Kombinera mjukad gräddost, 4 koppar pulveriserat socker, jordnötssmör, vanilj och salt i den stora skålen med en elektrisk mixer.
  3. Blanda godisen med medelhastighet i flera minuter tills blandningen är väl kombinerad och homogen. Om degen verkar vara för klibbig, tillsätt resterande 1/2 kopp pulveriserat socker och blanda tills det är något styvt men ändå smidigt och inte torrt.
  1. Använd en tesked eller en godisskopa till godis i små bollar (ca 1 tum i diameter eller mindre) och placera dem på det tillagade bakplåten.
  2. Placera godisen i frysen eller kylskåpet för att kyla tills den är inställd, ca 20 minuter i frysen eller 1 timme i kylskåpet.
  3. När du är redo att doppa bollarna, placera chokladglassbeläggningen i en mikrovågsugnssäker skål och mikrovågsugn den i 30 sekunders mellanrum tills choklad smält och slät.
  4. Doppa jordnötssmörbollarna i smält choklad med hjälp av doppverktyg eller två gafflar.
  5. Återställ de doppade bollarna till bakplåten, och medan chokladet fortfarande är våt, toppa varje boll med en jordnötshalv. Upprepa med resterande godis.
  6. Placera de doppade godisarna i kylskåpet för att ställa in choklad. Förvara bollarna i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Klicka här för att se alla Peanut Candy Recept

Klicka här för att se alla Cream Cheese Candy Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 403
Totalt fett 22 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 160 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)