Hur man gör ett knölbröd

Recept och Instruktioner för en perfekt bakad No-Knead Loaf of Bread

Jag har gjort flera olika icke-knådiga bröd i täckta nederländska ugnar och grytor, men det var mitt första försök att göra en i en öppen brödspanna. Jag är ganska nöjd med resultaten. Det kom ut crusty och läckra, med massor av underbara lufthål.

Jag lägger till en liten mängd socker på detta bröd, men det är en personlig preferens. Det kan göras med honung istället för socker eller ingen sötningsmedel alls.

Ett annat plus, det är ett magert bröd utan tillsatt fett.

Ingredienserna tar mindre än 5 minuter för att mäta eller väga och blanda, och brödet formas och deponeras i loafpannan på mindre än 2 minuter. Detta är ett bröd du enkelt kan göra flera gånger i veckan med överraskande liten ansträngning.

Använd den för kalla eller grillade smörgåsar, toast eller fransk toast.

Totalt antal händer i tid : 7 till 10 minuter

Stigande och bakningstid : 5 1/2 timmar

Ingredienser

Procedur

 1. I en stor mixskål, kombinera mjöl, jäst, salt och socker, om du använder. Med visp eller sked, blanda väl.
 2. Rör i vattnet med en träsked eller händer tills blandade och torra ingredienser fuktas.
 3. Täck skålen med plastfolie och sätt i en dragfri plats i 4 timmar.
 1. Smör en 8 1/2 x 4 1/2-tums brödkanna.
 2. Ta bort plastfolien från skålen och skrapa degen ut på en välmjölkad yta. En silikonmatta gör en bra yta, eller använd pergamentpapper eller skärbräda.
 3. Med mjölade händer samlas degen i en grov rektangel ca 8 1 / 2- med 12 tum, medan du lägger till små mängder mjöl, efter behov, för att hålla det från att hålla fast vid ytan. Försök att hantera degen försiktigt så det kommer inte att dämpa för mycket. Du vill ha massor av små luftbubblor genom brödet.
 1. Vik försiktigt ändarna över varandra för att bilda en grov brödform. Släpp in i den beredda panelen. Täck löst med en ren, lätt handduk och lägg den i en lossfri plats i 1 timme, eller tills den är ungefär dubbelt i storlek.
 2. Värm ugnen till 425 F (218 C).
 3. Med en sikt eller finmask sikt, dammar brödet med lite mer mjöl.
 4. Baka i 25 minuter tills djupt guldbrunt. Brödet låter ihåligt när det tappas.
 5. Avlägsna från ugnen och vrid brödet ut på ett ställ för att svalna helt innan det skärs med en skarp räfflad kniv eller en elektrisk kniv.

Använd brödet för att rosta, smörgåsar, fransk toast eller servera den med soppa eller gryta.

Obs! Du kan kyla degen över natten efter den första uppgången, sedan ta till rumstemperatur på bakdagen och fortsätt med steg # 4.

Expert tips

Om du ofta gör bröd kanske du vill ha en stigande behållare som låter dig se fördubbling av degen med mer noggrannhet. Jag använder denna Cambro behållare rekommenderas av många bröd bakare.

Du kanske också gillar

7 Amazing No-Knead Breads Recept inkluderar grundläggande boule, öl rågbröd, jalapeno ost och mycket mer.

Basic Brioche Bread Detta extra speciella briochebröd är ett rikt och tätt ägg- och smörbröd. Eller baka briochebunkarna för smörgåsar.

Hemlagad Pumpernickelbröd