Spicy Sauteed Okra

Sauteing okra över hög värme med några kryddor och aromämnen ger ut sin viktiga gräsbevuxna smak, samtidigt som man lämnar något spår av sin ökända slimiga natur i dammet. Denna metod mildrar verkligen den "slimfaktorn" som långvarig matlagning eller stygning kan ge ut, vilket gör att okraen är snäll och ljus även när det blir ömt från värmen. Det fungerar lika bra med små, unga okra-podar eller större okra-podar skuren i små bitar, så du kan njuta av det hela okra årstiden.

Det här enkla receptet är klart i minuter. Det är bra för en folkmassa om du vill fördubbla det, var noga med att använda en väldigt stor panna så att okra har en chans att få härliga bruna kanter när den lagar matlagning (eller koka den i satser för att undvika att tränga på det).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj och trimma okraen (skära av och ta bort stamändarna, speciellt på större bågar). Skär ut alla de allra minsta bössorna i bitar av bitar. Verkligen små bössor kan lämnas hela, om du vill. Ställ okra åt sidan.
  2. Trim av och kassera stammens och rotändarna på löken. Klipp i halva längden; ta bort och kassera lökskalan. Hackla löken och lägg åt sidan.
  3. Skala och hakla i vitlöksklyftorna. Avsätta.
  1. Ta bort och kassera stammarna från chilesna. Klipp chilierna i halv längd; ta bort och kassera frön. Klipp chilihalvorna tvärs så mycket som möjligt. Avsätta.
  2. Värm en tung kruka över hög värme. Tillsätt oljan och kumminfrön . Koka, rör om tills kumminfrön börjar bli färg och bli extra doftande i 30 sekunder. Lägg till lök, vitlök och chili skivor. Rör för att kombinera allt. Kryddor och aromater bör sizzling hela tiden.
  3. Lägg till okra. Koka, rör om ofta, tills okra är ömt på bettet och brunt på kanterna, 5 till 10 minuter. Justera värmen så att okraen sitter, men vitlök och andra aromatiska ämnen rensar inte eller brinner.
  4. Överför okra till en serveringsfat.
  5. Strö med havssalt till smak och spritz med citronsaft, om du vill. Servera varma eller varma.

Medan några rester är välsmakande, är det inte en bra framåträtt. Du kan dock göra alla chopping några timmar framåt och lagra saker, täckta och kylda tills du är redo att snabbt laga den närmare serveringstiden.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 82
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 91 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)