Creamy Corn Custard

Denna majskocka receptet är lätt men ändå rik och tillfredsställande. Det gör en underbar maträtt för alla slags kött. Eftersom custarden är mjuk och krämig, texturellt, gör den en bra match för saker som grillfisk, grillade biffar och stekt fisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera majs, grädde, mjölk, salt och cayenne i en stor kastrull. Blanda blandningen till en simma över medium värme, rör om ofta. Ta bort pannan från värmen och låt blandningen svalna något.

2. Häll försiktigt blandningen i en mixer och puré tills den är mycket jämn. Avsätta.

2. Förvärm ugnen till 325 grader F. Smör sex 6 ounce ramekiner och placera dem i en 9 - vid 13-tums bakfat.

3. Kombinera ägg och äggulor i en stor skål och vispa i 30 sekunder.

Tillsätt långsamt den vanliga vaniljblandningen till ägget, 1/2 kopp i en kopp i taget, omrör tills den blandas. Ladla blandningen i de beredda ramekinerna.

4. Häll varmt kranvatten i bakningsskålen för att komma ungefär halvvägs upp mot ramekins sidor. Baka i 30 till 35 minuter, eller tills majsflödet är justerat. Ta bort ramekinerna från vattnet i bakningsskålen och låt svalna i 10 minuter innan de serveras.

5. Du kan äta majsvadderna direkt från ramekinerna, eller du kan avfärda och servera på tallrikar. För att avmontera, springa en kniv mellan custard och ramekin för att lossna och vänd på en platta.

Recept Anteckningar och tips

• Du kan lägga till lite mer smak för detta recept, genom att först steka majsen. Sprid majsen i ett enkelskikt på ett bakplåt och stek i en 350 ° F ugn tills den är guldbrun, ca 15-20 minuter. Förbered receptet enligt anvisningarna.

• Om du använder fräsch majs för detta recept, är det bästa sättet att ta bort majskärnor att stå på majsöret i slutet av en grundskål och med en skarp kniv skär kärnorna ur kåpan. För diskar där du vill ha mer majsmjöl, som denna krämiga majskonserv, efter att ha klippt av kärnorna, vänd om kniven så att du använder den dumma sidan och tryck ner den längs öratets längd för att trycka resten av majsen och dess mjölk.

Recept redigerat av Kathy Kingsley.Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 361
Totalt fett 31 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 375 mg
Natrium 661 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)