Bakade sötpotatis och yams, thailändsk stil

I Thailand och andra sydöstasiatiska länder, förutom vanlig sötpotatis och vanlig yam, är lila yams populära. Även om vanligtvis friterad, för detta recept bestämde jag mig för att prova att baka dem, vilket betyder att de är hälsosammare och enklare att göra för de flesta nordamerikanska kockar. Lila yams kan hittas på de flesta asiatiska marknader på hösten, liksom några organiska butiker, men söta potatisar och vanliga yams är lika läckra. Morötter är bra blandade också! Kasta bara med lite olja, tillsätt några kryddor och smäll i ugnen i 45 minuter. Så enkelt, så bra, och det gör en vacker sidrätter till något höst eller vintermatbord. Gäster älskar denna maträtt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader.
  2. Placera hackade grönsaker i en platt gryta, som du skulle använda för lasagne. Häll oljan över, strö sedan med kumminfrön , malda kummin och cayennepeppar. Kasta bra att blanda.
  3. Tillsätt 3 msk. Vatten och placera skålen i ugnen för att baka i 45 minuter.
  4. När grönsakerna är mjuka ska du ta bort dem från ugnen. Lämnar dem i bakfatet, tillsätt smöret (om det används) och drizzle över sirapen. Toppa med salt och peppar och kasta bra.
  1. Gör ett smakprov, tillsätt mer salt om så önskas. Lägg till mer sirap om du föredrar dem sötare. Om du är för söt eller för salt, lägg till en pressa citronsaft.
  2. Garnera med koriander och chili (om du använder) och Njut!