Glutenfri kanelglassad pumpa kakor

Glutenfria kanelglasade pumpakakor är mjuka kanel-kryddade godsaker. Njut av denna glutenfria kaka med en middags kopp te eller packa dem i glutenfria lunchpåsar. Glutenfria kanelglasade pumpakakor anpassades från ett recept av Diana Rattray, Southern Food Expert.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F / 190 C.
  2. Linje 2 stora bakplåtar med pergamentpapper, silikonplattor eller lättfett.
  3. I en blandningsskål kombineras glutenfritt mjöl, natron, kanel, muskotmjöl och guar ELLER xantangummi (om din blandning INTE innehåller tuggummi). Vispa tills grundligt kombinerat.
  4. I en separat blandningsskål, kräm smör och socker tills ljus och fluffigt. Tillsätt melass, ägg, pumpa puree, mjölk och vanilj. Beat tills blandat.
  1. Tillsätt långsamt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och rör om tills de kombineras.
  2. Släpp kakor i generösa runda teskedar på förberedt bakplåt. Baka i ca 12 minuter i förvärmd ugn.
  3. Medan kakor bakar förbereda glasyr genom att vispa konditorens socker, mjölk, vanilj och kanel i en medium skål tills den är mjuk och blank.
  4. Kall kakor i 1 till 2 minuter. Sked eller penselglasyr på kakor. Detta gör ungefär 3 dussin cookies.

tips:
För större kakor, släpp kakor på en färdig bakplåt med hjälp av en rundad matsked och baka ett tillägg 2 till 3 minuter eller tills kakorna är färdiga.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 96
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 80 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)