Vad är Mixed Spice i brittisk mat?

Lär dig om denna ingrediens i traditionella brittiska recept

Blandad krydda, även kallad pudding krydda, används ofta i brittisk matlagning. Dess generella ljudande namn kan bero på att denna blandning går hela vägen tillbaka till åtminstone 1828, där den kan hittas som en ingrediens i brittiska kokböcker. Det är en noggrann blandad kryddblandning som ofta köps färdigt. De varma, kryddiga smakämnena är en del av många traditionella brittiska recept, särskilt julkaka s, julpudding , varmkorsbullar och många andra kakor, pajer och bakverk.

Kryddorna är huvudsakligen söta, med tonvikt på kanel. Det används oftast vid bakning, eller ströms över frukt eller i kombination med andra söta ingredienser. Smaken är lite rik så kryddan kommer ofta att uppträda i juleterter samt andra berömda recept. Blandad krydda används inte bara för söta kakor, men en strö eller två i gryta är alltid välkommen.

Vad Mixed Spice är och är inte

Även om det finns en liten flexibilitet i denna kryddblandning, kombinerar den specifika ingredienser. Blandad krydda innehåller en balans mellan några eller alla följande mark kryddor: kanel, korianderfrö, karamell, muskotnöt, ingefära, kryddnejlika, allspice och mace.

Även om blandad krydda innehåller allspice, kan du inte ersätta den enda kryddan för blandningen. Dessa två är ofta förvirrade, men allspice är också känd som Jamaica peppar, peppar, myrtle pepper, pimenta, turkisk yenibahar eller ny krydda, och är den torkade omodda frukten av Pimenta dioica.

Hur man lagrar blandat kryddor

Blandad krydda kommer vanligtvis i glasburkar eller cellofanpaket. Förvara på ett svalt, torrt ställe bort från direkt solljus. Placera inte kryddor i frysen, men hela krydda bär fryser väl.

Hur man gör blandad krydda

Blandad krydda kommer vanligen blandat som är en noggrannbalanserad blandning av kryddorna.

Att försöka skapa den rätta blandningen hemma är inte omöjlig men tar mycket noggrann mätning. Här är de ungefärliga kvantiteterna:

Blanda försiktigt alla ingredienser och lagra i en lufttät behållare. Kryddorna kommer att förbli färska under några månader. Skaka blandningen noggrant före användning.

Alternativ till Mixed Spice

Om du inte hittar blandad krydd i din mataffär och väljer att inte skapa din egen, kan du fortfarande skapa autentiska brittiska rätter. Pumpa paj kryddblandning är ett bra alternativ till blandad krydda och kommer att skapa en liknande smak. En holländsk kryddblandning kallad koekkruiden eller speculaaskruiden liknar också blandad krydda. Holländsk kryddablandning läggs huvudsakligen till livsmedel i samband med den holländska Sinterklass firandet den 5 december.