Långkokt kyckling med bacon, svamp och tomater

Kycklingbröst är långsamt kokta till perfektion med bacon, tomater, svamp och kryddor, tillsammans med lite rött vin och kryddor. Gärna lämna kronärtskockorna ur skålen eller byt ut dem med extra svamp eller en tärad morot.

Kycklingblandningen hjälper till att förtjocka vätskorna i skålen. Det kan bytas ut med 1 matsked snabbkokande tapioka. Tillsätt en tesked kycklingbas eller en kub med bouillon tillsammans med tapioka. För extra tomatsmak, lägg till några matskedar av tomatpasta.

Skålen är gjord med konserverad svamp. Om du föredrar färskt, tillsätt ca 4 till 6 uns färsk skivad svamp en timme innan rätterna är färdiga. Byt ut vinet med kycklinglager om du vill.

Servera denna läckra långkokta kycklingrätt med varmkokt spaghetti eller ris. Lägg till en sallads- och vitlöksbröd för en tillfredsställande familjen måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt kycklingbröstremsor och koka, omrör, tills det är brunat.
  2. Ta bort den brunade kycklingen till en 3 1/2-kvarts eller större långkokare. Om du använder färska svampar, laga dem i stekpannan tills den är brunad.
  3. Tillsätt svampen och de övriga ingredienserna till långsam spis med kycklingen. Rör försiktigt för att blanda ingredienser.
  4. Täck och koka på låg 4 till 6 timmar.
  1. Smak och justera kryddor, efter behov.
  2. Servera kyckling och sås över varmkokt pasta eller ris.